Skip to main content

Posts

Showing posts from 2013

On your mark......

Counting the day....
On your mark... get set.... ehh don't go..don't go..yet...!
grrrr... hamboihh....

hampa tau dak menghitung hari ni nak kata best.. tak jugak.. nak kata tak best..lagi la nonsence!
awat eh? rasa macam ada bola2 kecik yang hidop dok main tendang2 dalam hati.. boleh bayang dak? boleh dak? takkk?? ok.. wrong justification-------again... huarghhhh....


yang best.. yeay! nak kawen daaa!!! PANG!! errr... ceq ter'eksaited' sat..ampun2..
yang tak best.. pikaq macam2 baq hang..segala macam hal nak terjun masuk dalam "head brain"  aku on the same time (nak sebut "kepala otak" cam kekurangan kesopanan pulok..miahaha) rasa semua macam dah prepare tapi tiba2 rasa semua tak siap.. semua macam under control, tapi tiba2 rasa tak cukup tangan dan mata dan kaki dan otak..eh otak?? hurmm.. hampa tau pendek kata maksud dia lagu ni.. rasa miserable and complete at the same time.. kalah Mr Presiden tauu..  hekhek.. bajet sebok..kah kah kah


tapi betoi …

i love you for a thousand more..

A Thousand Years... :)

Heart beats fast Colors and promises How to be brave How can I love when I'm afraid to fall But watching you stand alone All of my doubt suddenly goes away somehow One step closer
I have died everyday waiting for you Darling don't be afraid I have loved you  For a thousand years I'll love you for a thousand more
Time stands still Beauty in all she is I will be brave I will not let anything take away What's standing in front of me Every breath Every hour has come to this One step closer
I have died everyday waiting for you Darling don't be afraid I have loved you For a thousand years I'll love you for a thousand more
And all along I believed I would find you 
Time has brought your heart to me I have loved you for a thousand years I'll love you for a thousand more
One step closer One step closer
I have died everyday waiting for you Darling don't be afraid I have loved you For a thousand years I'll love you for a thousand more
And …

kASUT story

dear Heart..

sebenaqnya nak taip lama dah tapi tak tertaip2 dek kebizian melanda.. (abaikan kalau perkataan yang digunakan dalam belog ini tidak menepati piawaian Kamus Dewan Bahasa & Pustaka.. ngeee~)

ada la hari tu.. lupa pulak tarikh dan masa..err.. aku dan dia dan mereka p la melawat AEON(Jusco) & Sunway Carnival Mall.. saja nak window shoping dekat mall hat besaq2 tu... barang branded2 baq hang.. window shopping jela mampu.. nak dijadikan cerita niat asal nak beli kasut raya..yes! it's before Raya.. eh baru nak cerita?.. memikirkan aku yang agak choosie ini, memang kena sabaq banyakla sapa yang menjadi peneman untuk membeli dan belah. Berapa banyak kedai kasut yang aku masuk satu pon tak berkenan di hati, orang dah nampak cantik, aku buat mulut senget.. "em, takmau lah.. jom"..

and finally.. at ST3P! jumpak jugak yang berkenan di hati.. terus grab and try! waa merelit2... semattnyee...
lembut dipakai.. selesa.. jalan pon tak sakit kaki..TETTTTTTTTTT.........

Yes.. I LoVe You.. RaLf

|
|
|
V

After a fight..  Don't want to talk But,
Still You check Your Mobile to know..
If You have missed call or
message...!!!

That's The Hope of "True Love" Love is when you say I HATE U... I HATE you...
And your partner smiles.. and keeps on saying "You cant...i bet...You cant.."
Love is when you want to hate that person... but unknowingly you start loving 
that person..

Love is when you send a goodnight message and can't sleep til your partner's reply comes.. ツ  This is true Love..
And, after reading this message.. The person who comes first in your mind that is your love.

|
|
|
V






|
|
|
V


Dear Sayang..

i love you for giving your heart to me
and trusting me with your pride
i love you for wanting me 
and needing me by your side

i love you for the emotions
i never knew i had
i love you for making me smile 
whenever i feel sad

i love you for your thoughts of me
where i'm always on your mind
i love you for finding that part of me 
that i never thought i'd find

i love you for your p…

e-DaY ~ 07.09.2013

Assalamualaikum...
ehemmm... malu pulok terase.. cesss.. hahaha.. Alhamdulillah, tanggal 7 September 2013 bersamaan dengan 1 Zulkaedah 1434 Hijrah i'm officially engaged with my Mr Superhero..pasni tak yah risau dah kalau pacat ke lintah ke semut dsb gigit aku, jerit ja panggil Mr Superhero....yeay! selamat.. haha.. errr ok.. mengada kannnn... dushhh sebijik.. 
Perasaan? haa yang ney speechless.. tak sangka langsung beb.. dulu2 kan masa zaman remaja kecik, aku dengan geng2 sekolah semua pakat dok gaduh sapa nak kawen dulu.. sapa nak tunang dulu.. aku kata kat hang, hang kata kat aku.. last2 aku dulu?? OMO.. Planning asal, umoq 25 baru nak pikiaq pasal hidup berkeluarga.. oh yes.. konon nak enjoy la sangat.. ulalaa.. and here i come....

tadaaaa... tQ for the gorgeous ring Sisters.. it's perfect! 

nak cerita sesi perkenalan aku n Mr S, mau sampai sehari semalam pon tak habih.. satgi ampa muntah hijau pulak, hahaha so better dont.. In conclusion, aku kenal dia tak lama mana aroun…

e-Talk

Assalamualaikum..


Dear heart..

7th September is coming.. Feeling? urmm.. happy + excited for sure...
Lots of 'dugaan' that make me feel really miserable.. but then, syukur alhamdulillah i'm with Mr. S who always there to support me.. no matter what! waaaa feeling grateful.. 


OMO... never think i'll come to this stage so fast.. ya..we can plan all things but still HE the one to decide whether its good to follow our plan or HIS plan.. our fate, 'jodoh', 'ajal', 'maut', 'rezeki' all has been stated, of course we can put an effort to change our life, to make it happen as per what we want.. Nothing is impossible with 'DOA'..



Never give up if you never get what you want.. after you keep 'doa', put all your effort to get it.. just keep in your mind, if we think what we want is better for us, but it may not be great for HIM.. because HE knows better than you.. 'Allah Maha Mengetahui'.. dont feel upset, keep smiling and s…

2nd SepTemBer 2013

Dear Heart...
2nd SepTemBer 2013.. 
Alhamdulillah.. with Allah permision.. It's a really special day for my life.. May what we have today full with Barakah.. In Sha Allah..  Sure we can plan all those thing to fulfill our dream.. but Allah planning is the great!(^_^)

Berkati kami Ya Allah.. Sesungguhnya Kau Maha Mengetahui segala yang tersirat dan tersurat.. Lindungi kami dari fitnah dunia.. Sesungguhnya kami hambaMU yang lemah.. hanya padaMU kami memohon perlindunganMU kerana KAU yang berkuasa ke atas segala yang berada di langit dan di bumi.... Amin..

It's..

why..

there's always have obstacle for the thing that i want to do..
and everything will change for someone else..
Allah.. pls give me strength to accept all this with all my heart..


Amin..

For Them..

Assalamualaikum..

dear heart..

tau..
bukan syok boleh lukakan hati orang..
tak best pon buat orang sedih..
Alhamdulillah.. I' m happy now with 'kurniaan Allah'..
and i hope you also will be happy..

hampa terlalu baik dengan aku..
hanya DIA ja yang mampu balas budi baik n niat baik hampa terhadap aku selama ni.. apa lagi yang mampu aku cakap..
i'm so sorry..
tak mampu nak penuhi kehendak semua orang..
it's time to let go all the past and start new life..

Mungkin takdir ini untuk kita kembali menilai diri dan melangkah dengan lebih pasti.. bukan untuk kita sesali dan terhenti cuma di sini..

#it's a history.. not story.. anymore..  :')



SweetBitter part 2..

assalamualaikum..

sElaMaT HaRi RaYa! Mood raya tak abeh lagi kena masuk keja.. huarghhh... tapi ok la..  first day at new workplace yang tak mengecewakan! tak la sedih sangat kena masuk keja dalam mood raya.. (^_^) Alhamdulillah.. syukran Ya Allah atas rezeki yang Kau kurniakan..
tempat keja baru.. suasana baru.. kawan baru.. kerusi baru.. meja baru.. erm.. spek mata baru! tiba2 tahap kerabunan mata melampau2.. malas nak pakai, tapi bila tengok orang pon tak bapa nak kenai, masalah daerah jugak la.. so better pakai or masalah daerah tu akan jadi masalah negara pulok.. grrrr...





nak masuk keja nih seriously banyak betoi dugaan.. nak cerita, sebelum masuk tempat keja baru aku nih, kena p NIOSH Training.. n diwajibkan untuk bawak IC potostet dengan gambaq.. baru hampa boleh masuk, kalau tak jangan mimpi, buat p la muka kesian macam POU sakit + lapaq.. Jawapannya still 'Saya tak boleh bagi masuk kalau dokumen tak lengkap, mintak maaf'... perghh.. respek gila! dan dengan sukacitanya aku …

SweetBitter part 1..

assalamualaikum..

bekerja.. menghitung hari nak gedaut (get out a.k.a blah)..haha
sedih jugak sebenaqnya.. den nok sepiking sikit nih..testing testing.. ehemmm..

there's a lot of memories.. a lot of sweet bitter moment.. ada eh camtu? haha
i've learn many things there.. making friends.. find out the reality of life..
buat kerja yang tak pernah aku terfikir aku akan buat.. serious it's challenging!
tak percaya eh.. kerja aku best sebenaqnya.. boleh emel2 omputih.. boleh tau macam2.. it's all about logistics! dari tak tau Shipment Term, Permit Application, shipment movement, flight schedule.. custom form.. SAP system.. and bla bla bla.. i've learned it.. Alhamdulillah.. its almost one year.. tapi still jugak tak cukup one year.. hoho



betoi kan kan kan... (^_^)

teringat masa mula2 masuk keja 27/8/2012.. bopa kali dok gheyau.. bopa kali dok bebai.. dari dok malu2 ayam.. dari tak reti apa.. lawak pon ada bila teringat banyak gilos buat salah awai2 keja dulu.. but thanks …

(^_^)

#keja

terharu...
dengan kawan kat tempat keja yang tak penah berkira..
always care.. memang kadang2 ada yang tak puas hati sini sana..
tapi adatla.. keja memang camtu ann..
thanks a lot guys... aku happy dapat kenai dengan K2 Team..
aku sayang kat ampa.. nak cakap depan2 malu.. tepaksele luahkan kat sini... huk3...

menangis a.k.a teriyak tu memang hobi aku..
sejak zaman budak2.. remaja separa matang..
remaja matang.. remaja dewasa.. errr....
sampai kat tempat keja pon.. tak boleh nak tinggai hobi tu...
jiwa tak cukop kental nak buat lagu mana..
tapi takpa la.. teriyak bukan depa potong gaji tiap2 bulan pon.. kan kan kan... hehe

------------------------------------------------------------------------------------------




#rule of life

thanks..
untuk yang sabaq dengan perangai aku..

sorry..
kalau aku dok buat ketegaq tu cuma sebab aku yakin dengan tindakan aku..
bukan nak tunjuk keras kepala..
aku memang akan peduli apa yang orang cakap, nasihat..
u olss bebas nak bersuara apa pon.. (^_^)

Nisfu Syaaban..

Malam Nisfu Syaaban (15 Syaaban 1434 Hijrah) jatuh ketika masuknya waktu MAGHRIB pada hari AHAD (mlm Isnin) 23 Jun 2013.

Pada mlm Nisfu Syaaban,buku catatan amalan akan dibawa naik oleh Malaikat utk ditukar dgn lembaran amalan yg baru setelah setahun berlalu.

Mlm Nisfu Syaaban merupakan mlm yg penuh berkat dan rahmat selepas mlm Lailatul Qadar.

Sabda Rasulullah SAW: “Apabila tiba pada malam Nisfu Syaaban maka berjagalah kamu pada malamnya (melakukan ibadat) dan berpuasa pada siangnya kerana sesungguhnya Allah turun (merahmati hamba-hamba-Nya) pada waktu itu mulai terbenamnya matahari ke langit dunia.

Allah SWT berfirman: “Siapa yang memohon keampunan maka aku akan mengampunkannya, siapa yang meminta rezeki, maka aku akan kurniakan kepadanya rezeki, siapa yang ditimpa bala aku akan melepaskannya. Adakah daripada kalangan mereka begini dan adakah daripada kalangan mereka begini (berturutan pertanyaan daripada Allah) sehingga terbit fajar?” (Hadis Riwayat Ibnu Majah)

Saiyidatina Aisyah r.a. m…

heart's talk..

Assalamualaikum..

It's Sunday again! senyummmmmm lebaq2 ^______________________^ alhamdulillah.. masih diberi kesempatan teruskan hidup kat muka bumi Allah..
kadang kan... kita kena sampaikan sesuatu dengan cara bengkang bengkok.. bukan straight to the point.. awat eh? sebab.. itu yang terbaik..
diam tu lebih baik.. kita belajar dari pengalaman kan..
ini bukan berdendam nama die.. kalau dengan dok diam2 aku dipersalahkan..
terpulang.. aku dah terbiasa tempek plaster kat hati sendiri.. boh minyak gamat kat luka2.. semua aku buat sendiri..... bila.. aku di uji dengan 'diam' tu..
if i can take all that and keep moving.. why not you since you teach me this.. ahah! sepiking pulokk! emo kalu jadi lagu ni la.. seb bek ada google translate..
buleh jugak belajaq tulih2 bahasa omputih kat belog.. keh3



jangan tunggu lagi.... keputusan tu kita buat bila kita dah fikir kiri kanan depan belakang..
kalau tak yakin.. kena fikir,bincang.. setiap apa yg berlaku mesti ada sebab..
aku bukan w…

oh my derim...

mana penting?

A) Impian sendiri B) Impian orang lain C) Impian jiran tetangga D) Impian binatang peliharaan (including pou) err....
nak capai satu impian sendiri pon susah..  macam mana nak penuhi impian orang lain.. sedih.. tapi kuatkan jugak hati.. ha la.. teriak satu timba ka satu besen ka apatah lagi satu tong dram, bukan nak tercapai pon impian tu dgn ayaq mata... membazir saje... sabaq nah cik hati... kita ja paham hati kita... kan3...

tengok dalam mata saye! can you read what inside my heart?
Syaaban.. Ramadhan! yeay! nak masuk bulan posa semangat berkobaq2 baq hang.. kenapa?? nanti la cerita len...  raya pulak.. dulu2 kan.. punya berangan.. merajuk2 nak pakai baju wana sama.. depa buat tak heran ja.. last2 makan kuih raya jela... nasib bek adek2 aku nih pndai ambik hati... terpujuk jua hati yang terlukeee.. wallaaaa... tiba2 cerita pasal posa.. pasal raya.. wadefish lol.. to be continued.....
kadang2 terasa nak format balik memori + hati..  boh Windows 8 sedaih... pueh hati den…

i feEL like RoJak..

note : ini entri bahasa rojak..  why? rojak kan banyak rasa.. sng nak gambarkan macam2 rasa yang ada.. haha dan haha.. 

when you keep blaming others.. never see what u've done wrong..

itu e.g.o nama die... still u have chance before..
but you choose to let it go..
lepas itu.. dont la say orang itu cruel...  no no no...
sometime, when orang buat sesuatu.. think first why depa buat lagu tu..
salah kita or salah depa.. not lompat into conclusion and buat keputusan yang buat kita sendiri regret... bukan lani tau.. nanti nanti la..

u should learn to forgive and forget.. mudah nak maafkan, tapi susah nak lupakan.. that's the reality..

to whom may own this word..
u should tahu how hard i'm to accept for the first time..
macam mana susah begging for the forgiveness..
u choose it... then jangan tanya why i'm doing this..
ya..Kerana Allah.. saya dah lama maafkan awak..
dan doakan awak bahagia dengan keputusan yang awak ambik..
May you happy always..amin.. :)


alaa.. yang putih-putih tu...

assalamualaikum..

Allah Maha Adil..
cepat atau lambat.. kita akan sedaq.. tapi pastikan kesedaran tu datang sebelum terlambat.. :)
mekaseh untuk yang tolong hulurkan tangan bila aku jatuh..
eh.. ari tu kan3.. aku p la mencemar duli jejak satu tempat ni.. tak penah baq hang main menda alah yang kita kena baling bola bagi yang putih2 tu tergolek semua.. hala.. orang ajak nak ajaq tak mau..  alasan~ sat la,.. tunggu terbukak ati nak main menatang tu aku p main la.. haha
penah jugak la kena ayat 'budak2 pon tau main la menda alah nih.. koman la'~ ceittt... alaa.. tak penah main baling bola bagi yang putih2 tu tergolek pon koman ka?? seriously... nak tergelak beb.. kemon la.. errrr....  disebabkan aku pikiaq ke luaq tepawe, aku buat tak heran ja pada mereka yang pikiaq dalam tepawe.. 

satu la nak habaq.. n FYI ini takda kena mengena dengan main baling bola kat yang putih2 tu.. tapi untuk umum ok... 'U' --- jangan pandang rendah kat orang.. belum tentu kita tau semua yang de…

tiga saje..

assalamualaikum..

dear heart,..

part#1 - tacing

depa nampak kita bahagia..
gelak tak ingat...
senyum lebaq2...
buat status syok2..
komen kat fb gila2..

tapi depa tak nampak hati kita,,
we can lie to everyone but we can't lie to our 'hati kecik'...
dah jadi budak besaq ni buat keputusan bukan boleh buat macam jadi budak kecik dulu2 tu.. semua boleh bersuara.. boleh menyalahkan..
boleh bagi idea yang bernas..
tapi pls stay still for a while and listen..
apa kata hatiku..

part#2 - nak bebai

nak ikutkan sangat ego & hati yang ketegaq tu..
you will regret one day.. percaya la..
ye.. kita kan sibuk nak cari salah orang len..
sampai lupa nak nilai diri sendiri..
eh lupa.. kita baik.. baik sangat3... perfect wa cakap lu.. kan.. so xyah judge diri sendiri! grrrrrrrrr...

part#3 - nak habaq

tak baguih kalau cakap 'sabaq ney ada batas dia'..
tapi ingat sama apa yang orang korbankan untuk kita even
kita benci sampai nak tgk muka beliau pon tak mau..
gamak nak jugak tunjukkan s…

for u.. :)

dear heart..

terima kasih awak..
kerana buat saya sedar saya layak untuk disayangi..
kerana buat saya sedar betapa berharganya diri saya..
kerana buat saya rasa sempurna..
kerana buat saya rasa diperlukan..
kerana buat saya rasa istimewa..


tenkiu beri3 mash! ^^








reason..

assalamualaikum...
nak tanya.. salah ka aku dok beletiaq kat blog? nak habaq.. bila menaip tu perlu ka aku specific kan kat sapa aku tujukan benda tu so sapa2 yang lain takkan terasa??
hampa tak tau berat mana aku tanggung semua.. jadi jangan terlalu cepat menuduh melulu.. jangan senang2 nak buat kesimpulan..
aku rasa bahagia.. tapi kenapa nk jugak cari jalan bg rasa tu hilang..

bukan niat aku nak jatuhkan air muka sapa2.. if ada yang terasa atau ada yang nak bagi sapa2 terasa..  maaf.. 
kadang soal hati bukan boleh cakap direct.. kalau nk ikot hati yang ter'sentap' ni dah lama dah aku give up.. kalau nak kata rasa 'terhina' .. aku lebih tau..
p/s : lagi2 nak tension.. camana la nak awet muda lagu neyh! adoiii... hua3


tak dan pikiaq tajuk

kita ada hak kan nak buat keputusan dalam hidup kta?
sampai tahap ni aku tak mau salahkan sapa2.. salah aku jugak yang tak bertegas dengan keputusan aku dari dulu..
aha.. cuti hari ni.. masak sambal sotong.. kangkung goreng belacan.. eh... opss... grrrrrr..... esok cuti lagi.. lalala 
actually..  sedang keliru dengan misi dan visi hidup.. alahai.. kan senang jadi budak kecik.. tak payah pikiaq kalah perdana menteri..
~saya ada prinsip hidup saya sendiri.. saya ada matlamat hidup saya..~ aku nak jugak achieve something dalam hidup aku.. sebelum sampai waktu tu tolong jangan buat aku buat brek kecemasan, konpem sentap semua rakyat jelata nanti..

jangan anggap aku terlalu mudah bila aku menurut.. jangan anggap aku terlalu lemah bila aku diam tanpa kata..
pls.. do respect others if you want others to respect you..





Oh mY Abah!

kenapa tiba2 rasa macam baru tersedaq dari mimpi..?? oh my comot blog..
awatla dengan tuan hang ney....

Khilaf manusia tu lumrah..

Abah..
Lelaki pertama dalam hidup aku yang paling aku sanjungi..
paling aku sayang..
memang abah garang.. kecik2 dulu apa jenis rotan yang aku tak besa kena??
menangis berapa juta kali sebab kena marah..
tapi that's my abah.. garang abah untuk mendidik..
tegas abah untuk bagi kami adik beradik sedaq betapa pentingnya satu 'pendirian' untuk teruskan hidup..

jangan tanya banyak mana sayang untuk abah..
cukup dengan satu ayat ~ i'm willing to give my life for my 'abah' dan sanggup berkorban apa pun untuk tak lukakan hati abah...

terima kasih abah!

Syukran Ya Allah.. kerana Kau masih memberi peluang untuk aku bangkit dan berjalan ke arah yang diredhaiMu.. Teguhkan imanku. amin..



sembang..

assalamualaikum..

tak tau?? no idea.. blurrr..
depa kata syok kalau boleh dapat apa kita nak..
satu ja la nak kata.. kita bebas nak mengkritik orang..  bebas nak kata apa pon untuk puaskan hati kita.. nak menyampah ka.. meluat ka.. benci ka.. ikut suka la..

tapi.. sampai satu masa kita sendiri akan sedaq benci tu tak bawak ke mana pon.. cerita macam2 boleh buat.. tapi diam tu lagi baik.. yang mengatur sebuah kehidupan bukan kita.. tapi DIA.. yang menetapkan takdir bukan manusia.. tapi yang Maha ESA..

jangan diukur banyak mana hati kita dilukakan.. jangan diungkit di mana pentingnya kepercayaan.. jangan dipertikai sebuah pengorbanan..
sebab.. kadang kita lupa..  kita yang p dok bagi luka banyak2.. kita yang tak paham maksud 'percaya' kita yang tak reti nak hargai makna 'pengorbanan'
Maaf.. :)
ciao~ 

one day..

dear Heart..

tak semua yang kita nak kita dapat..
tak semua yang kita dapat akan buat kita hepi..
tak semua yang buat kita hepi akan buat orang lain hepi..

kadang2 aku tercari-cari mana hala tuju aku lepas ni..
dah keja.. then buy a new car.. then?
hati aku kosong.. that's the truth..
sorry for being honest..
tolong buat sesuatu..

thanks..

take care Heart..


tipu tu berdosa tau.. grrr!

Assalamualaikum..
dear heart..

kan dah kata..
kalau tak semua sama, 99.99999% mesti sama!
jangan jaga aku.. aku tau jaga diri sendiri..
jangan amik berat pasal aku..
mummy n dedy aku ada lagi nak take care pasal aku..

nasib la mata ney celik lagi..
hati tak buta nak menilai..
n again i told you..
Allah will never let me alone..
selama mana nak hidop dalam penipuan?


T.I.P.U tu takkan lama mana..
sebab kebenaran tu takkan menyorok lama lama..
its ok kalau nak jugak pertahankan sesuatu yang tak benar..
your choice..



trust me.. you deserve what you get.. jangan menyesal atas kesilapan sendiri..
peluang ada tapi still jugak lempaq jauh2.. sendiri tak mau ambik kan? :)

p/s  : lega bila mata dicelikkan di saat hati nak tidoq.. ulala~

WoRds.. Speak!

assalamualaikum..

اللهم صل على محمد وعلى آله وصَحْبِهِ وسلِّم

bila orang dok mengata belakang.. buat cerita yang tak dak aka fitnah.. sakit pulak hati ceq neyh! grrr..rasa nak bebai guling2, nak jerit biaq whole world tau tahap ketensenan yang melanda hati aku!

tapi....

sejenak bila dok diam2.. pikiaq dalam2.. aku sepatutnya bersyukur dengan kata2 depa kat belakang aku tu sebab dengan tu aku tau mana kelemahan yang perlu aku ubah.. and the most important thing! thanks guys coz tolong tambah pahala aku.. he he he..

ya.. kadang khilaf sendiri jugak yang bikin apa yang sepatutnya tak jadi.. terjadi.. but that's Allah fate.. you and me should accept it.. either you want it or not ! bila semua orang paham maksud Percaya pada Qada & Qadar ketentuanNYA.. then you'll get the answer for the question "Kenapa jadi macam ni? aku xpenah mintak jadi macam ni!"......


nak habaq.. sekali lagi aku jatuh moto ! dua kali dah.. senget betoila.. aha.. takdir lagi.. tapi salah aku jug…