Skip to main content

e-DaY ~ 07.09.2013

Assalamualaikum...

ehemmm... malu pulok terase.. cesss.. hahaha..
Alhamdulillah, tanggal 7 September 2013 bersamaan dengan 1 Zulkaedah 1434 Hijrah i'm officially engaged with my Mr Superhero..pasni tak yah risau dah kalau pacat ke lintah ke semut dsb gigit aku, jerit ja panggil Mr Superhero....yeay! selamat.. haha.. errr ok.. mengada kannnn... dushhh sebijik.. 

Perasaan? haa yang ney speechless.. tak sangka langsung beb.. dulu2 kan masa zaman remaja kecik, aku dengan geng2 sekolah semua pakat dok gaduh sapa nak kawen dulu.. sapa nak tunang dulu.. aku kata kat hang, hang kata kat aku.. last2 aku dulu?? OMO.. Planning asal, umoq 25 baru nak pikiaq pasal hidup berkeluarga.. oh yes.. konon nak enjoy la sangat.. ulalaa.. and here i come....


tadaaaa... tQ for the gorgeous ring Sisters.. it's perfect! 


nak cerita sesi perkenalan aku n Mr S, mau sampai sehari semalam pon tak habih.. satgi ampa muntah hijau pulak, hahaha so better dont.. In conclusion, aku kenal dia tak lama mana around 1 year camtu.. we are not so serious at first, but then he ask my permission to jumpa my abah.. gelabah jugak.. abah aku? hanya aku dan adik2 yang tau.. tak garang sangat.. but tegas.. full of ethics and discipline.. kami adik beradik selalu cakap, nasib bek abah tak jadik cikgu disiplin kat sekolah noh..keh3

yang terpaling terpenting terrrrr...... terima kasih Bella for sponsor the SR cake! terharu tahap pizza hut! mau dak.. ampa pon tau kek tu berapa hengget khannnnnnn.... maceh Bella for your sincerity.. your kind help.. nanti your e-day kak min sponser yang terbaik dari ladang jugak ye.. heee sayanggg sgt2... my kawan2.. sahabat selamanya... walllaaa! tQ sudi tunggu dari sebelum majlis start sampai majlis habih.. sabaq menanti.. sungguh aku terharu.. aku sayang hampa Bazilah, Khomsah, Kerry, Wiyah.. hampa tak tau, aku memang nak teriak dah hari tu, tapi disebabkan risau mekap belemoih a.k.a cair aku tahan sepenuh hati.. hahaha hanya Allah yang tau perasaan aku masa tu..syhhh....



and then.. let pictures talk... 
|
|
V

my adik2.. aku sayang ang alang & angah... mmuaahhhhxxxx!


She's my superb 'Sahabat' ever.. tQ yunk tolong pasang mende alah tu kat aku!..hehehe





Kerry, Bazilah , Wiyah.. yang sanggup ,menemani sampai majlis abeh.. sayang ampa banyak3....



no komen..nak jugak tempek muka sendiri kat belog...kuang3





Ladies in Red... Bella.. single lagi rasanya.. available ka tak ??
 no komen.. p tanya sendiri..errr...
nak mintak aku ejas sila isi borang dulu ok..
calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil... 
i wish the best for her life.. for her future.. banyak kenangan kami.. pahit masin masam manis.. at last i see something there.. (^_^)
aku sayang dia.. don't hurt her! nampak nih?? dushhh!




Khomsah.. kawan yang buat aku terharu tahap KFC.. lepas keja penat2 sanggup jugak mai.. Shah.. maceh tau.. aku hargai sangat2...
saayanggg die...hek3



 Hantaran.. me(purple) - him(red)..
Aku punya simple saje.. thanks Cik, kakak, maklang, adek2 ku yang membantu.. jasamu dikenang selagi hayat dikandung badan..
 In Sha Allah..






Cake.. Black Forest VS Coklet Indulgence kot?haha
Kek aku sponser by Bella .. Sila jangan jeles.. zzzzzz -_-


Alhamdulillah.. walaupun banyak dugaan.. semua berjalan dengan lancar akhirnya.. terima kasih keluargaku.. sahabatku.. terima kasih kawan2.. terima kasih geng kg batu 10.. terima kasih sudi baca entri yang berjela-jela nih..


p/s : this is blog.. my comot blog... (^_^) maaf.. kalau ada ayat yang terover.. tQ .. ciao~





Comments

Puan Ezy said…
tahniah dear..
selamat mengharungi dunia pertunangan
MiszCoMoT said…
Ezy! dah jadik puannnn... weee tenkiu dear.. :D

Popular posts from this blog

Birthday !

20 December 2017 rojak language in the house..
As salam.. hyep! taip dalam ni supaya tahun depan boleh ulang baca..;) jadi mak mak ni mana la sempat nak ber'diary' bagai.. kalau sempat taip kat tempat keja tu kira nasib lah.. haha memory pun tak lah sehebat dulu.. sat sat lupa.. adoisss tapi ada benda kalau aku ingat tu aku ingat la.. contoh kalau insan terpilih bagi luka hati aku..kahkahkah
tapi kan.. tak dak pulak lah sakit hati aku ni bagi masalah dalam kehidupan aku.. kalau kita rasa hati kita "bengkak" sangat tu sampai benci tak boleh nak tengok muka orang lain ada masalah lah tu dengan penerimaan kehidupan normal kita.. muhasabah balik hati..aku selalu buat, tanya diri sendiri..apa hang nak dalam hidup ni.. apa hang cari?? tak suka ke nak rasa bahagia?? nak benci kita pilih..nak maafkan kita jugak pilih.. nak hidup ikut jalan yg Allah redhai pun kita yg pilih.. jawab la sendiri.. dah sebab kita sendiri yang mencipta alasan itu kan kan...
back to the topic.. ta…

broken.

Dikmot diuji lagi..

atau lebih tepat kami sekeluarga diuji lagi..
Dikmot eczema yang aku rasa luluhnya hati aku..
sampai apa aku buat rasa macam tak berpijak..
luka hati aku...aku lebih tau..

bukan aku tak mau peduli cakap2 org, tapi rasa dah mangli org kata..
u not stay in my shoes.. don't act like u know everything very well more than  my heart felt.

Semoga Allah sembuhkan Muhammad AQil Rayyan Shah seperti sempurna dan selayaknya..ringankan beban anakku Ya Allah.. aaminn



Dikmot

Hyep!!

nak melukis tak pandai.. takat lukis org lidi tu kalau jadi elok tu kira nasib jaa..  nak berpuisi2 muntah hijau pulak orang dengaq aku meraban..
and so sampai lah dekat belog yang dh lama terabai..kesian hang.. 
kenapa kalau hati kita sakit kita suka sakitkan hati orang lain balik? normal refleks kot noh.. aku pun tak terkecuali.. kalau boleh menjerit bebai2 aku rasa semua orang tak kenal aku sapa.. minah mana dok melalak macam apa lagi.. haha
i've gone through a lot of pain.. since zaman remaja kecik sampai remaja dewasa.. kadang rasa mangli / lali / tak peduli... the only way i can do..just cry.. and cry..  seronok menangis ni.. rasa puas hati.. macam hilang semua yang sakit2 dalam dada.. 
Dikmot kena admit ward 10-11-2016 - 13-111-2016..4 hari 3 mlm pakej penginapan kat sepital kulim.. hati aku?? rasa hancuq berderai.. orang nampak aku selamba ja.. macam relax.. macam tak kisah.. realitinya.. Allah lebih mengetahui.. Dikmot anak yang baik... sakit2 pn tak susahkan aku.. …