baby

18.4.14

Marriage Life - 1

Assalamualaikum..

ni haa mengantuk punya pasal kat opis.. cari qeja nak update belog.. padahai qeja melambak ja nak buat..kihkihkih..

wallaaa... it's 18th April 2014! makna kata dah 3 bulan 8 hari ceq merangkul gelaran wifey to CIMOT (nama manja - stands for encik comot..kui3).. amik la dengan rela hati nama baru tu yek my dear husband Ralf a.k.a ciMOT.. kekeke


#ijustlikethisphotodamnmuch
pasai tu aku tempek gambaq ni ja kat mana pon.. pasai nampak putih gebus kot.. bubububu




tengok ni.. kannn wa da cakap lu.. gambaq hat tu tu laa.. hee
p/s : aku buat sendiri tau benda alah ni.. ngeeee tau tak lawa.. but that's my effort wokeyh for my hari bersejarah! (^_^)



alam rumah tangga? tercabaq tu harusla.. tergores terkentut termenangeh tersenyum sorang2.. tergigit2 ter... errr... banyak benda yg terbaru yg terketahui dan terharus diterima.. maaf untuk 'Ter' kuasa lemen2 tu.. cuma nak cerita in a simple way, ter.. maksud dia kita tak sangka pon macam tu tapi jadi macam tu.. haa paham dak.. ok dak?


dalam 3 bulan lebih ni banyak yang aku n Cimot lalui.. kicik punya hal pon nak termenangeh.. sampai Cimot siap bg warning kat aku "Jangan menangeh.. abg tak suka" eh.,. abg pulokss.. hahaha air mata tu akan ada bila aku happy, aku sedih, aku bahagia, aku tergaru.. pendek kata semua part yang ada air mata kategori harus.. nak kawen? belajaq dua benda ni nah adek2 "RESPECT" & "BERTOLAK ANSUR" .. tak payah simpan ego2 tu..tak payah berkira sangat nak mengalah tu.. even tak salah pom.. that's how a WIFE should be.. itu yang aku belajaq setakat ni..


hat husband2 aku takdak tips.. bukan pa.. satgi hampa kata aku berat sebelah pulok..keh3..hurmm.. aku tak kata Cimot is the best man ever.. aku tak cakap Cimot is soooo suweeetttt and gentleman.. it just that.. "U complete me heart.." cukup sekadar itu.. biaq semua kebaikan Cimot yang berjuta-juta lemen tu aku simpan sorang-sorang.. heyy yaaa.. memang aku seppp banyakkk bab2 nih..takot Cimot pemes tiba-tiba aku yang tepuk kepala..menyesal interprem Cimot banyak2.. kuang2..




gambaq tawen-tawen tak siap lagi.. hat main-main kat lalang ni ja ada..
nanti lah update semua gambaq tawen tawen....
#tQ Angah bambambum.. ;)



ada orang tanya "macam mana hidup suami isteri..." aku dengan tersipu2 malu + buat2 comel cakap "syok!" huarghhhhh... tebaiii muka nak keluaq ayat tu satu pommm... tapi yang tak best tu makcik tu balas balik kat aku "baru lagi macam tu laa.. lama2 esok tau la syok ka apa...." !@#$%^&!!!! blank sejenak.. deyy.. apa daa.. supposed to be hampa dah lebih makan garam hampa nasihat hat bek2 kat adek2 muda belia hat baru kawen ni tips nak mendamaikan rumah tangga.. bukan cenggitu..bukan bukan bukan (upin ipin style... weeeee)..


aku cuba untuk buat hari bersejarah aku complete.. nak semua happy.. but still ada jugak moment touch my heart gila gila..nak buat macam mana.. kita merancang..kan kan kan.. cumanya aku ingat tinggi mana marah dan sakit hati aku bila hati orang yang aku sayang terluka.. tetap jugak aku hamba Allah.. darjat tu tetap seorang HAMBA.. remember that Nur.. rendahkan hati.. tak rugi..nanti Allah bagi kat kita pahala sabaq tu tinggi-tinggi.. abah aku ajaq aku lagu tu.. biaq orang buat kat kita, kita jangan buat kat orang.. sapalah aku nak buat terok2 sedangkan hati tabah abah pon tak peduli..hati mak yg sensitip pon cuma senyum ja terima.. i'm proud to be your daughter MAK ABAH.. terima kasih sebab ajaq kak macam ni.. sobsobsob.. hati tacing..
arghhh tinggalkan part tak best ni... syiuuuuuuu


nimoon part / kawen part / selfie2 part nanti aku update lain.. bajet macam glemer belog momot ni haihh.. takpa.. its my life diary.. taip lawa, tulih tulisan xlawa.. kannnn..hahahaa k paiii... 


p/s : SABAQ.... SENGIH banyak-banyak.. ngeee