baby

28.5.13

for u.. :)

dear heart..

terima kasih awak..
kerana buat saya sedar saya layak untuk disayangi..
kerana buat saya sedar betapa berharganya diri saya..
kerana buat saya rasa sempurna..
kerana buat saya rasa diperlukan..
kerana buat saya rasa istimewa..


tenkiu beri3 mash! ^^








12.5.13

reason..

assalamualaikum...

nak tanya.. salah ka aku dok beletiaq kat blog?
nak habaq.. bila menaip tu perlu ka aku specific kan kat sapa aku tujukan benda tu so sapa2 yang lain takkan terasa??

hampa tak tau berat mana aku tanggung semua..
jadi jangan terlalu cepat menuduh melulu..
jangan senang2 nak buat kesimpulan..

aku rasa bahagia..
tapi kenapa nk jugak cari jalan bg rasa tu hilang..


bukan niat aku nak jatuhkan air muka sapa2..
if ada yang terasa atau ada yang nak bagi sapa2 terasa.. 
maaf.. 

kadang soal hati bukan boleh cakap direct..
kalau nk ikot hati yang ter'sentap' ni dah lama dah aku give up..
kalau nak kata rasa 'terhina' .. aku lebih tau..

p/s : lagi2 nak tension.. camana la nak awet muda lagu neyh! adoiii... hua3



tak dan pikiaq tajuk

kita ada hak kan nak buat keputusan dalam hidup kta?

sampai tahap ni aku tak mau salahkan sapa2..
salah aku jugak yang tak bertegas dengan keputusan aku dari dulu..

aha.. cuti hari ni..
masak sambal sotong.. kangkung goreng belacan..
eh... opss... grrrrrr.....
esok cuti lagi.. lalala 

actually.. 
sedang keliru dengan misi dan visi hidup..
alahai.. kan senang jadi budak kecik.. tak payah pikiaq kalah perdana menteri..

~saya ada prinsip hidup saya sendiri..
saya ada matlamat hidup saya..~
aku nak jugak achieve something dalam hidup aku..
sebelum sampai waktu tu tolong jangan buat aku buat brek kecemasan,
konpem sentap semua rakyat jelata nanti..


jangan anggap aku terlalu mudah bila aku menurut..
jangan anggap aku terlalu lemah bila aku diam tanpa kata..

pls.. do respect others if you want others to respect you..






8.5.13

Oh mY Abah!

kenapa tiba2 rasa macam baru tersedaq dari mimpi..?? oh my comot blog..
awatla dengan tuan hang ney....

Khilaf manusia tu lumrah..

Abah..
Lelaki pertama dalam hidup aku yang paling aku sanjungi..
paling aku sayang..
memang abah garang.. kecik2 dulu apa jenis rotan yang aku tak besa kena??
menangis berapa juta kali sebab kena marah..
tapi that's my abah.. garang abah untuk mendidik..
tegas abah untuk bagi kami adik beradik sedaq betapa pentingnya satu 'pendirian' untuk teruskan hidup..

jangan tanya banyak mana sayang untuk abah..
cukup dengan satu ayat ~ i'm willing to give my life for my 'abah' dan sanggup berkorban apa pun untuk tak lukakan hati abah...

terima kasih abah!

Syukran Ya Allah.. kerana Kau masih memberi peluang untuk aku bangkit dan berjalan ke arah yang diredhaiMu.. Teguhkan imanku. amin..