Skip to main content

SweetBitter part 1..

assalamualaikum..

bekerja.. menghitung hari nak gedaut (get out a.k.a blah)..haha
sedih jugak sebenaqnya.. den nok sepiking sikit nih..testing testing.. ehemmm..

there's a lot of memories.. a lot of sweet bitter moment.. ada eh camtu? haha
i've learn many things there.. making friends.. find out the reality of life..
buat kerja yang tak pernah aku terfikir aku akan buat.. serious it's challenging!
tak percaya eh.. kerja aku best sebenaqnya.. boleh emel2 omputih.. boleh tau macam2.. it's all about logistics! dari tak tau Shipment Term, Permit Application, shipment movement, flight schedule.. custom form.. SAP system.. and bla bla bla.. i've learned it.. Alhamdulillah.. its almost one year.. tapi still jugak tak cukup one year.. hoho



betoi kan kan kan... (^_^)


teringat masa mula2 masuk keja 27/8/2012.. bopa kali dok gheyau.. bopa kali dok bebai.. dari dok malu2 ayam.. dari tak reti apa.. lawak pon ada bila teringat banyak gilos buat salah awai2 keja dulu.. but thanks to Allah, i'm with people who always support me.. nak cerita tapi kesedihan melanda.. tu la, hati ni sayang kat depa..
rasa nak mention ja nama2 orang yang aku appreciate gila2.. tapi macam awai lagi.. maybe next post.. satgi kami malu nak bersua muka kalau gitau awai2.. keh3

sunyi bila kak Mas takdak.. who's kak Mas?? exceli aku rasa macam tak patot panggil 'kak' kat beliau.. nampak muda belia.. comey.. kecik ja.. bila jalan dengan dia terasa aku yang nampak matured.. hohoho..  but she's so humble.. tak kisah pon panggil 'Kak'.. geng aku jugak.. menangis tu hobi kami.. K.Mas, walaupun kita jarang gosip2 tapi terus terang rasa kehilangan bila kak Mas benti...huwaaaaaa! orang mai tanya ja pasal kak Mas mesti bergenang ayaq mata.. pastu sedaq teruih ceq sayang kat hampa... sobss jaga diri bek nah kat sana.. jangan lupa kat kami..

mengantuk pulak.. nak tidoq! bubuiii..

ciao~


Comments

Popular posts from this blog

Birthday !

20 December 2017 rojak language in the house..
As salam.. hyep! taip dalam ni supaya tahun depan boleh ulang baca..;) jadi mak mak ni mana la sempat nak ber'diary' bagai.. kalau sempat taip kat tempat keja tu kira nasib lah.. haha memory pun tak lah sehebat dulu.. sat sat lupa.. adoisss tapi ada benda kalau aku ingat tu aku ingat la.. contoh kalau insan terpilih bagi luka hati aku..kahkahkah
tapi kan.. tak dak pulak lah sakit hati aku ni bagi masalah dalam kehidupan aku.. kalau kita rasa hati kita "bengkak" sangat tu sampai benci tak boleh nak tengok muka orang lain ada masalah lah tu dengan penerimaan kehidupan normal kita.. muhasabah balik hati..aku selalu buat, tanya diri sendiri..apa hang nak dalam hidup ni.. apa hang cari?? tak suka ke nak rasa bahagia?? nak benci kita pilih..nak maafkan kita jugak pilih.. nak hidup ikut jalan yg Allah redhai pun kita yg pilih.. jawab la sendiri.. dah sebab kita sendiri yang mencipta alasan itu kan kan...
back to the topic.. ta…

broken.

Dikmot diuji lagi..

atau lebih tepat kami sekeluarga diuji lagi..
Dikmot eczema yang aku rasa luluhnya hati aku..
sampai apa aku buat rasa macam tak berpijak..
luka hati aku...aku lebih tau..

bukan aku tak mau peduli cakap2 org, tapi rasa dah mangli org kata..
u not stay in my shoes.. don't act like u know everything very well more than  my heart felt.

Semoga Allah sembuhkan Muhammad AQil Rayyan Shah seperti sempurna dan selayaknya..ringankan beban anakku Ya Allah.. aaminn



Dikmot

Hyep!!

nak melukis tak pandai.. takat lukis org lidi tu kalau jadi elok tu kira nasib jaa..  nak berpuisi2 muntah hijau pulak orang dengaq aku meraban..
and so sampai lah dekat belog yang dh lama terabai..kesian hang.. 
kenapa kalau hati kita sakit kita suka sakitkan hati orang lain balik? normal refleks kot noh.. aku pun tak terkecuali.. kalau boleh menjerit bebai2 aku rasa semua orang tak kenal aku sapa.. minah mana dok melalak macam apa lagi.. haha
i've gone through a lot of pain.. since zaman remaja kecik sampai remaja dewasa.. kadang rasa mangli / lali / tak peduli... the only way i can do..just cry.. and cry..  seronok menangis ni.. rasa puas hati.. macam hilang semua yang sakit2 dalam dada.. 
Dikmot kena admit ward 10-11-2016 - 13-111-2016..4 hari 3 mlm pakej penginapan kat sepital kulim.. hati aku?? rasa hancuq berderai.. orang nampak aku selamba ja.. macam relax.. macam tak kisah.. realitinya.. Allah lebih mengetahui.. Dikmot anak yang baik... sakit2 pn tak susahkan aku.. …