Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2015

Raya!

Dear Diary..
lama tak jumpak hang..



they are all in my heart.. apa pon jua.. apa pon yang dikata.. mereka tiada gantinya.. rindu.. sayang yang takkan pernah hilang.. don't hurt them.. i will hurt a lot.. :')  #mysuperhero #myabah #mymak #myadek2 #mykids #myinlaws 
dekat nak raya mesti touching kalau dengaq lagu raya.. feeling2 macam aku nak p merantau jauhhhhhh.. haha raya taun ni dah bertambah ahli.. alhamdulillah.. posa taun ni banyak dugaan.. punya teruk eksesais hati bagi kuat kuat dan gagah perkasa..  apa boley buat.. aku bukan akak sado yang tak lut langsung biaq apa jua yang melanda.. aku akak tacing.. sobsss.. hehhh
tapi tapi tapi... dugaan tanda Allah syg.. tu lah, tak yah amik port.. aku memang cepat ja hangin.. tapi sat ja puting beliung tu.. seminit dua minit.. tiga empat.. sejam.. tidoq.. hilang la.. (cuma jgn kacau Superhero aku.. Parents aku..semua kesayangan aku..sakit gila hati gua nanti..mula nak jadi incredible hulk..)
dari zaman pakai baju sekolah, zaman k…

mudah.. :)

kecik.. tapi berat.. :')
Mintalah kepada Allah untuk melupakan...bila kita mampu melupakannya maka disitu akan ada kemaafan....bila disitu ada kemaafan maka lahirkanlah keikhlasan. Dan harus diingat setiap pengalaman itu berharga walaupun pahit...jgn salahkan takdir...kerana dihari kemudian kita akan tersenyum mengenangkan takdir itu... senyumlah... bertabahlah.. 
duhai hati.. jika remuk.. bina semula.. jika luka.. ubati lagi.. jika jatuh.. bangun semula.. jika lupa itu indah.. lupakanlah.. jika mengingati itu mendamaikan.. jangan biar ia pergi.. jika bahagia lebih bermakna.. teguhkan yang ada..


Bismillahirrahmanirrahim.. Kau lebih mengerti hati hambaMu.. Kau lebih mengenali ketulusan hati hambaMu.. Kau lebih tahu kebenaran.. dan Kau Maha Mengetahui segala yang tersurat dan tersirat.. jika masih ada dendam di hatiku..Izinkanlah untuk ku hapuskan dengan keredhaanMu..  jika masih ada luka di hati kecilku.. Izinkanlah untuk ku ubati dengan air mata kesyukuran kerana dugaan ini tanda aku masih da…