baby

10.7.15

Raya!

Dear Diary..

lama tak jumpak hang..




they are all in my heart.. apa pon jua.. apa pon yang dikata.. mereka tiada gantinya.. rindu.. sayang yang takkan pernah hilang.. don't hurt them.. i will hurt a lot.. :')
 #mysuperhero #myabah #mymak #myadek2 #mykids #myinlaws 

dekat nak raya mesti touching kalau dengaq lagu raya..
feeling2 macam aku nak p merantau jauhhhhhh.. haha
raya taun ni dah bertambah ahli.. alhamdulillah..
posa taun ni banyak dugaan.. punya teruk eksesais hati bagi kuat kuat dan gagah perkasa.. 
apa boley buat.. aku bukan akak sado yang tak lut langsung biaq apa jua yang melanda..
aku akak tacing.. sobsss.. hehhh

tapi tapi tapi... dugaan tanda Allah syg.. tu lah, tak yah amik port..
aku memang cepat ja hangin.. tapi sat ja puting beliung tu..
seminit dua minit.. tiga empat.. sejam.. tidoq.. hilang la..
(cuma jgn kacau Superhero aku.. Parents aku..semua kesayangan aku..sakit gila hati gua nanti..mula nak jadi incredible hulk..)

dari zaman pakai baju sekolah, zaman kolej2 pakai pesyen2.. bukan sikit pon yang aku lalui,
banyak dah kenangan elok tak elok.. pengalaman pait maneh semua cukup..
and it do helps making me stronger from day to day.. 
In Sha Allah.. it will continuously be....aaminn3

aku bersyukur Allah kurniakan hati yang kental kat aku.. hati yang cepat sembuh.. 
hati yang mudah melupakan dan memaafkan.. alhamdulillah..

 baju raya? kain raya?  kuih raya?  tudung raya? mekap raya? kasut raya? raya dan raya?
hurmm.. tak semangat sangat nak raya taun ni.. pasal konpem xdapat duit raya... haha
kesimpulannya.. aku R.I.N.D.U.. rindu semuanya.. :)

entri tergantung..blurpp

Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir Batin..
#forgive n forget
In Sha Allah.. kita bahagia..

annyeong..





mudah.. :)


kecik.. tapi berat.. :')

Mintalah kepada Allah untuk melupakan...bila kita mampu melupakannya maka disitu akan ada kemaafan....bila disitu ada kemaafan maka lahirkanlah keikhlasan. Dan harus diingat setiap pengalaman itu berharga walaupun pahit...jgn salahkan takdir...kerana dihari kemudian kita akan tersenyum mengenangkan takdir itu...
senyumlah... bertabahlah.. 

duhai hati..
jika remuk.. bina semula..
jika luka.. ubati lagi..
jika jatuh.. bangun semula..
jika lupa itu indah.. lupakanlah..
jika mengingati itu mendamaikan.. jangan biar ia pergi..
jika bahagia lebih bermakna.. teguhkan yang ada..



Bismillahirrahmanirrahim..
Kau lebih mengerti hati hambaMu.. Kau lebih mengenali ketulusan hati hambaMu..
Kau lebih tahu kebenaran.. dan Kau Maha Mengetahui segala yang tersurat dan tersirat..
jika masih ada dendam di hatiku..Izinkanlah untuk ku hapuskan dengan keredhaanMu.. 
jika masih ada luka di hati kecilku.. Izinkanlah untuk ku ubati dengan air mata kesyukuran kerana dugaan ini tanda aku masih dalam pandanganMu.. aaminn..