Skip to main content

Posts

Showing posts from 2014

20.12.14 :)

Assalamualaikum..

It has been a moment...Terasa diri macam lebih matang..sampai nak update blog jenuh pikiaq ayat.. =.=



belanja gambaq satu.. :P

dear diary..
date 20.12 dh datang dan berlalu (mai dan p).. dulu.. tiap-tiap taun mesti rasa birthday macam "ok.. umoq bertambah ja setaun".. dan each year mesti ada scene gheyau sampai rasa risau bila tarikh hari lahir nak dekat..biaqla tak payah sambut.. biaq xdak orang ingat xpa.. sebab hari tu konpem ayaq mata mesti tumpah.. hati lebih soft2.. sedih sebab makin tua kot??

tak terkecuali taun ni.. rasa risau tu tetap ada.. cuma, taun ni aku dah bergelar seorang isteri.. dan birthday celebration taun ni pon dah bertukar status.. dolu2 gheyau jugak.. taun ni pon gheyau jugak...tapi gheyau yang berbeza.. nak buat camana.. that's me.. :) janji bagai nak rak xmau dah gheyau tapi hampehhh.... back to the story.. aisehh, sepiking...... errrr.... maap,... sejuk2 sbb ujan bajet macam sjuk sbb snowy2... haha

berbalik kepada 20.12.. betap…

...

Dear Diary..

Once in a while.. when think of what i'm trying to get in this temporary world..
feel lost sometime.. but just then i realize, i've got my strength here.. inside my heart.. Allah.. how great HE is when we sad.. HE always be there..
Always listen.. Always understand.. Always forgive.. Always make us feel we are not alone while no one there beside us..

HE give us the happiness.. HE makes our dream come true.. and sometime, HE make us cry.. just because HE want to remind us.. nothing is "KEKAL"..








Marriage Life - 1

Assalamualaikum..

ni haa mengantuk punya pasal kat opis.. cari qeja nak update belog.. padahai qeja melambak ja nak buat..kihkihkih..

wallaaa... it's 18th April 2014! makna kata dah 3 bulan 8 hari ceq merangkul gelaran wifey to CIMOT (nama manja - stands for encik comot..kui3).. amik la dengan rela hati nama baru tu yek my dear husband Ralf a.k.a ciMOT.. kekeke


#ijustlikethisphotodamnmuch pasai tu aku tempek gambaq ni ja kat mana pon.. pasai nampak putih gebus kot.. bubububu



tengok ni.. kannn wa da cakap lu.. gambaq hat tu tu laa.. hee p/s : aku buat sendiri tau benda alah ni.. ngeeee tau tak lawa.. but that's my effort wokeyh for my hari bersejarah! (^_^)


alam rumah tangga? tercabaq tu harusla.. tergores terkentut termenangeh tersenyum sorang2.. tergigit2 ter... errr... banyak benda yg terbaru yg terketahui dan terharus diterima.. maaf untuk 'Ter' kuasa lemen2 tu.. cuma nak cerita in a simple way, ter.. maksud dia kita tak sangka pon macam tu tapi jadi macam tu.. haa paham d…