Skip to main content

Posts

Showing posts from 2015

2R - Redha - Respect

Assalamualaikum..

Hi Momot's!

Sejak2 ada Comot Junior ni busy sedia.. Kadang-kadang nak mandi pon tak dan..
tu orang kata pengorbanan sorang mak.. bagi anak mandi wangi-wangi.. mak tak mandi pon takpa..kehkehkeh..

terbukak jugak hati nak update bukanlah kenapa..
Mr Cimot merungut..

"Abang rindu la nak baca blog ayg.. tolong merapu belasah abg mcm dulu2 bleh x?"

kuikuikui,..feeling..omaigadd !! blog ceq ada pembaca setia thauuuu(kasi sengau lebih sikit)
fensan sat..perasan tahap gaban.. erkk


Life selepas dua taun lebih kawin ni n lepas ada Dikmot (Comot + Cimot = Dikmot) sibuk gila..
balik rumah Dikmot merap merap (merengek) nak dukung..Mr Cimot pulak.. jeling jeling kot tepi.. asyik2 Dikmot ja.. hahaha

Dikmot pon pandai jeles jugak.. kalau p picit2 kaki daddy dia, mula la tinggal semua mainan buat bunyi2 mintak perhatian.. hai la kesayangan-kesayanganku .. rasa bahagia bila ada yang sayang kan?
Alhamdulillah..

Bab rumah bersepah xboleh kata apala.. nasib bek la Mr Cimot t…

Raya!

Dear Diary..
lama tak jumpak hang..



they are all in my heart.. apa pon jua.. apa pon yang dikata.. mereka tiada gantinya.. rindu.. sayang yang takkan pernah hilang.. don't hurt them.. i will hurt a lot.. :')  #mysuperhero #myabah #mymak #myadek2 #mykids #myinlaws 
dekat nak raya mesti touching kalau dengaq lagu raya.. feeling2 macam aku nak p merantau jauhhhhhh.. haha raya taun ni dah bertambah ahli.. alhamdulillah.. posa taun ni banyak dugaan.. punya teruk eksesais hati bagi kuat kuat dan gagah perkasa..  apa boley buat.. aku bukan akak sado yang tak lut langsung biaq apa jua yang melanda.. aku akak tacing.. sobsss.. hehhh
tapi tapi tapi... dugaan tanda Allah syg.. tu lah, tak yah amik port.. aku memang cepat ja hangin.. tapi sat ja puting beliung tu.. seminit dua minit.. tiga empat.. sejam.. tidoq.. hilang la.. (cuma jgn kacau Superhero aku.. Parents aku..semua kesayangan aku..sakit gila hati gua nanti..mula nak jadi incredible hulk..)
dari zaman pakai baju sekolah, zaman k…

mudah.. :)

kecik.. tapi berat.. :')
Mintalah kepada Allah untuk melupakan...bila kita mampu melupakannya maka disitu akan ada kemaafan....bila disitu ada kemaafan maka lahirkanlah keikhlasan. Dan harus diingat setiap pengalaman itu berharga walaupun pahit...jgn salahkan takdir...kerana dihari kemudian kita akan tersenyum mengenangkan takdir itu... senyumlah... bertabahlah.. 
duhai hati.. jika remuk.. bina semula.. jika luka.. ubati lagi.. jika jatuh.. bangun semula.. jika lupa itu indah.. lupakanlah.. jika mengingati itu mendamaikan.. jangan biar ia pergi.. jika bahagia lebih bermakna.. teguhkan yang ada..


Bismillahirrahmanirrahim.. Kau lebih mengerti hati hambaMu.. Kau lebih mengenali ketulusan hati hambaMu.. Kau lebih tahu kebenaran.. dan Kau Maha Mengetahui segala yang tersurat dan tersirat.. jika masih ada dendam di hatiku..Izinkanlah untuk ku hapuskan dengan keredhaanMu..  jika masih ada luka di hati kecilku.. Izinkanlah untuk ku ubati dengan air mata kesyukuran kerana dugaan ini tanda aku masih da…

kalau masih ada..

kalau  esok masih ada.. biarkan ia cerah lagi.. kalau mampu diputar masa.. biar senyum ini di sini.. kalau ada baki usaha yang tersisa, biar mampu hingga ke akhirnya.. kalau nanti bahagia masih di sana, biarkan ia kekal bersama.. kalau mata masih bersuara, itu tanda cinta..
dan kalau nanti bintang tiada.. matahari menjelma jua.. memori indah tetap ada..  moga kekal selamanya..
bernafas dalam memori,.. :')







hi diary..

34 weeks... :)

terasa nak menaip.. hi diary... :)
bb kecik asyik main-main.. indahnya perasaan bila rasa movement dalam tummy..
dok sorang2 pon boleh senyum.. doktor cakap bb ok.. semua ok.. In Sha Allah, hope everything will be okay till the end.. aaminn...

Mak.. macam ni mak rasa dulu kan masa kak dok main-main dalam perut mak.. sampai 9 bulan lebih.. kak tanya sakit dak mak? mak gelak ja jawab, sakit pon sampai 5 org anak mak... dalam makna tu..mak nak bagi kak semangat kannn... heee sampai besaq mak jaga kak n adik2.. kak sayang mak..

dulu selalu dengaq mak-mak, makcik-makcik cakap nanti hampa dah kahwin, dah preggy, dah bersalin.. baru hampa tau untuk lebih menghargai satu pengorbanan tak ternilai seorang ibu..
yes.. betul... tak mudah.. tak susah.. tapi bahagia pada yang benar-benar memahami.. :)

abang.. sampai saat ney.. ayg xpernah rasa susah lalui kehidupan ney dengan abang..
terima kasih kerana melengkapkan semuanya.. takpa, nanti semua akan faham.. semua akan baik..
terima …