Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2013

(^_^)

#keja

terharu...
dengan kawan kat tempat keja yang tak penah berkira..
always care.. memang kadang2 ada yang tak puas hati sini sana..
tapi adatla.. keja memang camtu ann..
thanks a lot guys... aku happy dapat kenai dengan K2 Team..
aku sayang kat ampa.. nak cakap depan2 malu.. tepaksele luahkan kat sini... huk3...

menangis a.k.a teriyak tu memang hobi aku..
sejak zaman budak2.. remaja separa matang..
remaja matang.. remaja dewasa.. errr....
sampai kat tempat keja pon.. tak boleh nak tinggai hobi tu...
jiwa tak cukop kental nak buat lagu mana..
tapi takpa la.. teriyak bukan depa potong gaji tiap2 bulan pon.. kan kan kan... hehe

------------------------------------------------------------------------------------------




#rule of life

thanks..
untuk yang sabaq dengan perangai aku..

sorry..
kalau aku dok buat ketegaq tu cuma sebab aku yakin dengan tindakan aku..
bukan nak tunjuk keras kepala..
aku memang akan peduli apa yang orang cakap, nasihat..
u olss bebas nak bersuara apa pon.. (^_^)

Nisfu Syaaban..

Malam Nisfu Syaaban (15 Syaaban 1434 Hijrah) jatuh ketika masuknya waktu MAGHRIB pada hari AHAD (mlm Isnin) 23 Jun 2013.

Pada mlm Nisfu Syaaban,buku catatan amalan akan dibawa naik oleh Malaikat utk ditukar dgn lembaran amalan yg baru setelah setahun berlalu.

Mlm Nisfu Syaaban merupakan mlm yg penuh berkat dan rahmat selepas mlm Lailatul Qadar.

Sabda Rasulullah SAW: “Apabila tiba pada malam Nisfu Syaaban maka berjagalah kamu pada malamnya (melakukan ibadat) dan berpuasa pada siangnya kerana sesungguhnya Allah turun (merahmati hamba-hamba-Nya) pada waktu itu mulai terbenamnya matahari ke langit dunia.

Allah SWT berfirman: “Siapa yang memohon keampunan maka aku akan mengampunkannya, siapa yang meminta rezeki, maka aku akan kurniakan kepadanya rezeki, siapa yang ditimpa bala aku akan melepaskannya. Adakah daripada kalangan mereka begini dan adakah daripada kalangan mereka begini (berturutan pertanyaan daripada Allah) sehingga terbit fajar?” (Hadis Riwayat Ibnu Majah)

Saiyidatina Aisyah r.a. m…

heart's talk..

Assalamualaikum..

It's Sunday again! senyummmmmm lebaq2 ^______________________^ alhamdulillah.. masih diberi kesempatan teruskan hidup kat muka bumi Allah..
kadang kan... kita kena sampaikan sesuatu dengan cara bengkang bengkok.. bukan straight to the point.. awat eh? sebab.. itu yang terbaik..
diam tu lebih baik.. kita belajar dari pengalaman kan..
ini bukan berdendam nama die.. kalau dengan dok diam2 aku dipersalahkan..
terpulang.. aku dah terbiasa tempek plaster kat hati sendiri.. boh minyak gamat kat luka2.. semua aku buat sendiri..... bila.. aku di uji dengan 'diam' tu..
if i can take all that and keep moving.. why not you since you teach me this.. ahah! sepiking pulokk! emo kalu jadi lagu ni la.. seb bek ada google translate..
buleh jugak belajaq tulih2 bahasa omputih kat belog.. keh3



jangan tunggu lagi.... keputusan tu kita buat bila kita dah fikir kiri kanan depan belakang..
kalau tak yakin.. kena fikir,bincang.. setiap apa yg berlaku mesti ada sebab..
aku bukan w…

oh my derim...

mana penting?

A) Impian sendiri B) Impian orang lain C) Impian jiran tetangga D) Impian binatang peliharaan (including pou) err....
nak capai satu impian sendiri pon susah..  macam mana nak penuhi impian orang lain.. sedih.. tapi kuatkan jugak hati.. ha la.. teriak satu timba ka satu besen ka apatah lagi satu tong dram, bukan nak tercapai pon impian tu dgn ayaq mata... membazir saje... sabaq nah cik hati... kita ja paham hati kita... kan3...

tengok dalam mata saye! can you read what inside my heart?
Syaaban.. Ramadhan! yeay! nak masuk bulan posa semangat berkobaq2 baq hang.. kenapa?? nanti la cerita len...  raya pulak.. dulu2 kan.. punya berangan.. merajuk2 nak pakai baju wana sama.. depa buat tak heran ja.. last2 makan kuih raya jela... nasib bek adek2 aku nih pndai ambik hati... terpujuk jua hati yang terlukeee.. wallaaaa... tiba2 cerita pasal posa.. pasal raya.. wadefish lol.. to be continued.....
kadang2 terasa nak format balik memori + hati..  boh Windows 8 sedaih... pueh hati den…

i feEL like RoJak..

note : ini entri bahasa rojak..  why? rojak kan banyak rasa.. sng nak gambarkan macam2 rasa yang ada.. haha dan haha.. 

when you keep blaming others.. never see what u've done wrong..

itu e.g.o nama die... still u have chance before..
but you choose to let it go..
lepas itu.. dont la say orang itu cruel...  no no no...
sometime, when orang buat sesuatu.. think first why depa buat lagu tu..
salah kita or salah depa.. not lompat into conclusion and buat keputusan yang buat kita sendiri regret... bukan lani tau.. nanti nanti la..

u should learn to forgive and forget.. mudah nak maafkan, tapi susah nak lupakan.. that's the reality..

to whom may own this word..
u should tahu how hard i'm to accept for the first time..
macam mana susah begging for the forgiveness..
u choose it... then jangan tanya why i'm doing this..
ya..Kerana Allah.. saya dah lama maafkan awak..
dan doakan awak bahagia dengan keputusan yang awak ambik..
May you happy always..amin.. :)


alaa.. yang putih-putih tu...

assalamualaikum..

Allah Maha Adil..
cepat atau lambat.. kita akan sedaq.. tapi pastikan kesedaran tu datang sebelum terlambat.. :)
mekaseh untuk yang tolong hulurkan tangan bila aku jatuh..
eh.. ari tu kan3.. aku p la mencemar duli jejak satu tempat ni.. tak penah baq hang main menda alah yang kita kena baling bola bagi yang putih2 tu tergolek semua.. hala.. orang ajak nak ajaq tak mau..  alasan~ sat la,.. tunggu terbukak ati nak main menatang tu aku p main la.. haha
penah jugak la kena ayat 'budak2 pon tau main la menda alah nih.. koman la'~ ceittt... alaa.. tak penah main baling bola bagi yang putih2 tu tergolek pon koman ka?? seriously... nak tergelak beb.. kemon la.. errrr....  disebabkan aku pikiaq ke luaq tepawe, aku buat tak heran ja pada mereka yang pikiaq dalam tepawe.. 

satu la nak habaq.. n FYI ini takda kena mengena dengan main baling bola kat yang putih2 tu.. tapi untuk umum ok... 'U' --- jangan pandang rendah kat orang.. belum tentu kita tau semua yang de…

tiga saje..

assalamualaikum..

dear heart,..

part#1 - tacing

depa nampak kita bahagia..
gelak tak ingat...
senyum lebaq2...
buat status syok2..
komen kat fb gila2..

tapi depa tak nampak hati kita,,
we can lie to everyone but we can't lie to our 'hati kecik'...
dah jadi budak besaq ni buat keputusan bukan boleh buat macam jadi budak kecik dulu2 tu.. semua boleh bersuara.. boleh menyalahkan..
boleh bagi idea yang bernas..
tapi pls stay still for a while and listen..
apa kata hatiku..

part#2 - nak bebai

nak ikutkan sangat ego & hati yang ketegaq tu..
you will regret one day.. percaya la..
ye.. kita kan sibuk nak cari salah orang len..
sampai lupa nak nilai diri sendiri..
eh lupa.. kita baik.. baik sangat3... perfect wa cakap lu.. kan.. so xyah judge diri sendiri! grrrrrrrrr...

part#3 - nak habaq

tak baguih kalau cakap 'sabaq ney ada batas dia'..
tapi ingat sama apa yang orang korbankan untuk kita even
kita benci sampai nak tgk muka beliau pon tak mau..
gamak nak jugak tunjukkan s…