Skip to main content

WoRds.. Speak!

assalamualaikum..

اللهم صل على محمد وعلى آله وصَحْبِهِ وسلِّم

bila orang dok mengata belakang.. buat cerita yang tak dak aka fitnah.. sakit pulak hati ceq neyh! grrr..rasa nak bebai guling2, nak jerit biaq whole world tau tahap ketensenan yang melanda hati aku!

tapi....

sejenak bila dok diam2.. pikiaq dalam2.. aku sepatutnya bersyukur dengan kata2 depa kat belakang aku tu sebab dengan tu aku tau mana kelemahan yang perlu aku ubah.. and the most important thing! thanks guys coz tolong tambah pahala aku.. he he he..

ya.. kadang khilaf sendiri jugak yang bikin apa yang sepatutnya tak jadi.. terjadi.. but that's Allah fate.. you and me should accept it.. either you want it or not ! bila semua orang paham maksud Percaya pada Qada & Qadar ketentuanNYA.. then you'll get the answer for the question "Kenapa jadi macam ni? aku xpenah mintak jadi macam ni!"......

quotes on life

nak habaq.. sekali lagi aku jatuh moto ! dua kali dah.. senget betoila.. aha.. takdir lagi.. tapi salah aku jugak kot? niat di hati tak betoi.. mak kata naik moto baca doa, baca ayat kursi tapi tak mau amek port.. errrr... tapi memang brader yang bawak kereta tu lupa camana ETIKA memandu yang betoi sebenaqnya!  lalalala huwaa! saket baq hang.. calaq balaq moto SYM adek aku.. hukk
dan tima kasih banyak2 kepada mereka yang membantu hulurkan tangan ringankan beban aku semalam..  Allah ja yg mampu balas jasa mereka.. moga murah rezeki.. amin

errrmmm.. hat tu ja kot nak merepek hari ni.. dok kat opis tak boleh taip banyak2.. satgi kena ambush naya ja.. hahaha

one more thing..

ampa.. bila cinta tu ada.. mesti akan ada selagi Allah izinkan..
cinta tu p pon sebab Allah yang tetapkan..
kata-kata yang keluaq dari mulut ni umpama doa tau.. so cakap la yang baik2..
nasib kita masa depan kita tak tau.. entah2 apa yang kita kata kat orang hari ni.. akan jadi kat kita satu hari nanti.. tak jadi kat kita pon, sedara sepupu sepapat kita dok ada lagi.. jangan lupa..

two more thing..

ampa.. aku maafkan ampa seikhlas hati aku.. (^_^) fuhhh.. lega rasa hati.. dan.. tolong maafkan aku jugak seikhlas hati ampa kalau ada salah aku kat ampa..


p/s : Ya Allah, jika fitnah itu adalah yang terbaik untuk KAU jadikannya nyata untukku.. aku bersyukur.. thank you Allah..


Comments

missSenget said…
amboi..

sapa dok berani pitnah ampa ni..?
sabaq naa..
MiszCoMoT said…
ampa.. depa lupa la tu kuasa Allah.. ^^ thanks!

Popular posts from this blog

Birthday !

20 December 2017 rojak language in the house..
As salam.. hyep! taip dalam ni supaya tahun depan boleh ulang baca..;) jadi mak mak ni mana la sempat nak ber'diary' bagai.. kalau sempat taip kat tempat keja tu kira nasib lah.. haha memory pun tak lah sehebat dulu.. sat sat lupa.. adoisss tapi ada benda kalau aku ingat tu aku ingat la.. contoh kalau insan terpilih bagi luka hati aku..kahkahkah
tapi kan.. tak dak pulak lah sakit hati aku ni bagi masalah dalam kehidupan aku.. kalau kita rasa hati kita "bengkak" sangat tu sampai benci tak boleh nak tengok muka orang lain ada masalah lah tu dengan penerimaan kehidupan normal kita.. muhasabah balik hati..aku selalu buat, tanya diri sendiri..apa hang nak dalam hidup ni.. apa hang cari?? tak suka ke nak rasa bahagia?? nak benci kita pilih..nak maafkan kita jugak pilih.. nak hidup ikut jalan yg Allah redhai pun kita yg pilih.. jawab la sendiri.. dah sebab kita sendiri yang mencipta alasan itu kan kan...
back to the topic.. ta…

broken.

Dikmot diuji lagi..

atau lebih tepat kami sekeluarga diuji lagi..
Dikmot eczema yang aku rasa luluhnya hati aku..
sampai apa aku buat rasa macam tak berpijak..
luka hati aku...aku lebih tau..

bukan aku tak mau peduli cakap2 org, tapi rasa dah mangli org kata..
u not stay in my shoes.. don't act like u know everything very well more than  my heart felt.

Semoga Allah sembuhkan Muhammad AQil Rayyan Shah seperti sempurna dan selayaknya..ringankan beban anakku Ya Allah.. aaminn



Dikmot

Hyep!!

nak melukis tak pandai.. takat lukis org lidi tu kalau jadi elok tu kira nasib jaa..  nak berpuisi2 muntah hijau pulak orang dengaq aku meraban..
and so sampai lah dekat belog yang dh lama terabai..kesian hang.. 
kenapa kalau hati kita sakit kita suka sakitkan hati orang lain balik? normal refleks kot noh.. aku pun tak terkecuali.. kalau boleh menjerit bebai2 aku rasa semua orang tak kenal aku sapa.. minah mana dok melalak macam apa lagi.. haha
i've gone through a lot of pain.. since zaman remaja kecik sampai remaja dewasa.. kadang rasa mangli / lali / tak peduli... the only way i can do..just cry.. and cry..  seronok menangis ni.. rasa puas hati.. macam hilang semua yang sakit2 dalam dada.. 
Dikmot kena admit ward 10-11-2016 - 13-111-2016..4 hari 3 mlm pakej penginapan kat sepital kulim.. hati aku?? rasa hancuq berderai.. orang nampak aku selamba ja.. macam relax.. macam tak kisah.. realitinya.. Allah lebih mengetahui.. Dikmot anak yang baik... sakit2 pn tak susahkan aku.. …