Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2013

It's..

why..

there's always have obstacle for the thing that i want to do..
and everything will change for someone else..
Allah.. pls give me strength to accept all this with all my heart..


Amin..

For Them..

Assalamualaikum..

dear heart..

tau..
bukan syok boleh lukakan hati orang..
tak best pon buat orang sedih..
Alhamdulillah.. I' m happy now with 'kurniaan Allah'..
and i hope you also will be happy..

hampa terlalu baik dengan aku..
hanya DIA ja yang mampu balas budi baik n niat baik hampa terhadap aku selama ni.. apa lagi yang mampu aku cakap..
i'm so sorry..
tak mampu nak penuhi kehendak semua orang..
it's time to let go all the past and start new life..

Mungkin takdir ini untuk kita kembali menilai diri dan melangkah dengan lebih pasti.. bukan untuk kita sesali dan terhenti cuma di sini..

#it's a history.. not story.. anymore..  :')



SweetBitter part 2..

assalamualaikum..

sElaMaT HaRi RaYa! Mood raya tak abeh lagi kena masuk keja.. huarghhh... tapi ok la..  first day at new workplace yang tak mengecewakan! tak la sedih sangat kena masuk keja dalam mood raya.. (^_^) Alhamdulillah.. syukran Ya Allah atas rezeki yang Kau kurniakan..
tempat keja baru.. suasana baru.. kawan baru.. kerusi baru.. meja baru.. erm.. spek mata baru! tiba2 tahap kerabunan mata melampau2.. malas nak pakai, tapi bila tengok orang pon tak bapa nak kenai, masalah daerah jugak la.. so better pakai or masalah daerah tu akan jadi masalah negara pulok.. grrrr...





nak masuk keja nih seriously banyak betoi dugaan.. nak cerita, sebelum masuk tempat keja baru aku nih, kena p NIOSH Training.. n diwajibkan untuk bawak IC potostet dengan gambaq.. baru hampa boleh masuk, kalau tak jangan mimpi, buat p la muka kesian macam POU sakit + lapaq.. Jawapannya still 'Saya tak boleh bagi masuk kalau dokumen tak lengkap, mintak maaf'... perghh.. respek gila! dan dengan sukacitanya aku …

SweetBitter part 1..

assalamualaikum..

bekerja.. menghitung hari nak gedaut (get out a.k.a blah)..haha
sedih jugak sebenaqnya.. den nok sepiking sikit nih..testing testing.. ehemmm..

there's a lot of memories.. a lot of sweet bitter moment.. ada eh camtu? haha
i've learn many things there.. making friends.. find out the reality of life..
buat kerja yang tak pernah aku terfikir aku akan buat.. serious it's challenging!
tak percaya eh.. kerja aku best sebenaqnya.. boleh emel2 omputih.. boleh tau macam2.. it's all about logistics! dari tak tau Shipment Term, Permit Application, shipment movement, flight schedule.. custom form.. SAP system.. and bla bla bla.. i've learned it.. Alhamdulillah.. its almost one year.. tapi still jugak tak cukup one year.. hoho



betoi kan kan kan... (^_^)

teringat masa mula2 masuk keja 27/8/2012.. bopa kali dok gheyau.. bopa kali dok bebai.. dari dok malu2 ayam.. dari tak reti apa.. lawak pon ada bila teringat banyak gilos buat salah awai2 keja dulu.. but thanks …