Skip to main content

On your mark......

Counting the day....
On your mark... get set.... ehh don't go..don't go..yet...!
grrrr... hamboihh....

hampa tau dak menghitung hari ni nak kata best.. tak jugak.. nak kata tak best..lagi la nonsence!
awat eh? rasa macam ada bola2 kecik yang hidop dok main tendang2 dalam hati.. boleh bayang dak? boleh dak? takkk?? ok.. wrong justification-------again... huarghhhh....


yang best.. yeay! nak kawen daaa!!! PANG!! errr... ceq ter'eksaited' sat..ampun2..
yang tak best.. pikaq macam2 baq hang..segala macam hal nak terjun masuk dalam "head brain"  aku on the same time (nak sebut "kepala otak" cam kekurangan kesopanan pulok..miahaha) rasa semua macam dah prepare tapi tiba2 rasa semua tak siap.. semua macam under control, tapi tiba2 rasa tak cukup tangan dan mata dan kaki dan otak..eh otak?? hurmm.. hampa tau pendek kata maksud dia lagu ni.. rasa miserable and complete at the same time.. kalah Mr Presiden tauu..  hekhek.. bajet sebok..kah kah kah


tapi betoi la.. walaupun aku n Mr Superhero rasa our plan dah cukup baik.. tapi tetap jugak ada sikit2 hal yang buat kami beku sementara..ala macam main "water ais"  masa kecik2 dulu tu.. then bila dah beku dua2.. one of us terpaksa jadi water untuk bagi tak beku balik..  (apa benda la yang aku merepek pasal water ais tetiba.. +_+) dan to be fair.. kami amik langkah berbincang.. Mr Superhero cakap pandangan dia.. n aku cakap pandangan aku.. of course bukan semua perbincangan tu akan berakhir dengan baik.. human maaa.. kadang-kadang kita akan rasa kita ja yang betul.. orang lain salah.. kita nak semua orang ikut cara kita..apa yang kita nak orang wajib paham.. follow me or treat me KFC! ehhh...hahaha



bukan semua orang tau masalah kita.. dan kita pon bukan boleh cerita kat semua orang masalah kita..
untuk tidak menyakitkan hati mana2 pihak just be fair.. dan cuba untuk faham..dan cuba jugak untuk bagi mereka faham dengan cara yang baik..jangan asyik nak salahkan orang jaa.. jangan p belakon gengster "lu kena ikut cara gua tak kira apa pon yang terjadi!" sudahlaa... noh... ceq nak habaq nih.. ketegaq dan pentingkan diri tu takkan bawak hampa p jauh mana pon.. kalau pon hampa dapat apa yang hampa nak dengan cara ketegaq tu satu hari hampa akan paham sesuatu.. tak guna pon ikut kepentingan diri sendiri..bila nak sesuatu..fikir dulu.. orang yang nak memberi tu mampu ka bagi apa yang kita nak?? jangan sampai kita bebankan orang lain dengan kehendak, prinsip dan pandangan kita :) tu pandangan aku la.. terpulang pada hak individu untuk menilai..  (^_^)


aku bersyukur sampai sekarang.. aku n Mr Superhero masih boleh bertolak ansur.. even kadang2 kami isytiharkan perang dingin, we try to solve it as fast as we can... ada yang kata..hampa tak kawen lagi.. kawen nanti lagi hebat cabaran dia.. ada jugak yang bagi 'semangat' "tengokla nanti bapa lama boleh sabaq".. ok.. terima ja.. memang kita tak tau apa nak jadi masa depan, tapi kita boleh doa.. dan kita jugak yang nak harungi masa depan tu.. In Sha Allah.. takmau cakap besaq hal yang bukan dalam kawalan kita..
Ya Allah permudahkan segalanya.. Aminn...


dan..sambung balik menghitung hari.. semoga semuanya selamat dan berjalan lancar.. In Sha Allah..


tQ for reading.. :)







Comments

Popular posts from this blog

Birthday !

20 December 2017 rojak language in the house..
As salam.. hyep! taip dalam ni supaya tahun depan boleh ulang baca..;) jadi mak mak ni mana la sempat nak ber'diary' bagai.. kalau sempat taip kat tempat keja tu kira nasib lah.. haha memory pun tak lah sehebat dulu.. sat sat lupa.. adoisss tapi ada benda kalau aku ingat tu aku ingat la.. contoh kalau insan terpilih bagi luka hati aku..kahkahkah
tapi kan.. tak dak pulak lah sakit hati aku ni bagi masalah dalam kehidupan aku.. kalau kita rasa hati kita "bengkak" sangat tu sampai benci tak boleh nak tengok muka orang lain ada masalah lah tu dengan penerimaan kehidupan normal kita.. muhasabah balik hati..aku selalu buat, tanya diri sendiri..apa hang nak dalam hidup ni.. apa hang cari?? tak suka ke nak rasa bahagia?? nak benci kita pilih..nak maafkan kita jugak pilih.. nak hidup ikut jalan yg Allah redhai pun kita yg pilih.. jawab la sendiri.. dah sebab kita sendiri yang mencipta alasan itu kan kan...
back to the topic.. ta…

broken.

Dikmot diuji lagi..

atau lebih tepat kami sekeluarga diuji lagi..
Dikmot eczema yang aku rasa luluhnya hati aku..
sampai apa aku buat rasa macam tak berpijak..
luka hati aku...aku lebih tau..

bukan aku tak mau peduli cakap2 org, tapi rasa dah mangli org kata..
u not stay in my shoes.. don't act like u know everything very well more than  my heart felt.

Semoga Allah sembuhkan Muhammad AQil Rayyan Shah seperti sempurna dan selayaknya..ringankan beban anakku Ya Allah.. aaminn



Dikmot

Hyep!!

nak melukis tak pandai.. takat lukis org lidi tu kalau jadi elok tu kira nasib jaa..  nak berpuisi2 muntah hijau pulak orang dengaq aku meraban..
and so sampai lah dekat belog yang dh lama terabai..kesian hang.. 
kenapa kalau hati kita sakit kita suka sakitkan hati orang lain balik? normal refleks kot noh.. aku pun tak terkecuali.. kalau boleh menjerit bebai2 aku rasa semua orang tak kenal aku sapa.. minah mana dok melalak macam apa lagi.. haha
i've gone through a lot of pain.. since zaman remaja kecik sampai remaja dewasa.. kadang rasa mangli / lali / tak peduli... the only way i can do..just cry.. and cry..  seronok menangis ni.. rasa puas hati.. macam hilang semua yang sakit2 dalam dada.. 
Dikmot kena admit ward 10-11-2016 - 13-111-2016..4 hari 3 mlm pakej penginapan kat sepital kulim.. hati aku?? rasa hancuq berderai.. orang nampak aku selamba ja.. macam relax.. macam tak kisah.. realitinya.. Allah lebih mengetahui.. Dikmot anak yang baik... sakit2 pn tak susahkan aku.. …