baby

11.10.17

broken.

Dikmot diuji lagi..

atau lebih tepat kami sekeluarga diuji lagi..
Dikmot eczema yang aku rasa luluhnya hati aku..
sampai apa aku buat rasa macam tak berpijak..
luka hati aku...aku lebih tau..

bukan aku tak mau peduli cakap2 org, tapi rasa dah mangli org kata..
u not stay in my shoes.. don't act like u know everything very well more than  my heart felt.

Semoga Allah sembuhkan Muhammad AQil Rayyan Shah seperti sempurna dan selayaknya..ringankan beban anakku Ya Allah.. aaminn



18.11.16

Dikmot

Hyep!!


nak melukis tak pandai.. takat lukis org lidi tu kalau jadi elok tu kira nasib jaa.. 
nak berpuisi2 muntah hijau pulak orang dengaq aku meraban..

and so sampai lah dekat belog yang dh lama terabai..kesian hang.. 

kenapa kalau hati kita sakit kita suka sakitkan hati orang lain balik?
normal refleks kot noh..
aku pun tak terkecuali.. kalau boleh menjerit bebai2 aku rasa semua orang tak kenal aku sapa..
minah mana dok melalak macam apa lagi.. haha

i've gone through a lot of pain.. since zaman remaja kecik sampai remaja dewasa..
kadang rasa mangli / lali / tak peduli... the only way i can do..just cry.. and cry.. 
seronok menangis ni.. rasa puas hati.. macam hilang semua yang sakit2 dalam dada.. 

Dikmot kena admit ward 10-11-2016 - 13-111-2016..4 hari 3 mlm pakej penginapan kat sepital kulim.. hati aku?? rasa hancuq berderai.. orang nampak aku selamba ja.. macam relax.. macam tak kisah.. realitinya.. Allah lebih mengetahui.. Dikmot anak yang baik... sakit2 pn tak susahkan aku..
sleep well.. dengar apa yg aku cakap.. kalau aku sembang eye to eye dengan dia.. dia pandang mata aku.. like he saying.. ibu, i feel u.. 1year 7month.. dah besaq dia.. nak jadi abg baby dah.. semoga anak ibu jadi anak yang sentiasa sejukkan hati semua org sentiasa ya.. itu aja yg ibu harapkan since you are in my tummy.. 

bermalam kat ward bukan seronok.. yela, bukan hotel, nak bg selesa segala segi kan.. tapi aku rasa bersyukur.. nurse & doctor kat ward tu semua baik2 ja... thank you staff hospital kulim especially staff ward 2  utk perkhidmatan yang terbaik.. Allah ja yang dapat balas budi baik kalian semua..

Dugaan kan.. aku tak pernah terfikir pun nak tdoq kat hospital jaga anak sendiri.. tapi Allah lebih mengetahui.. Alhamdulillah.. 

feeling lebihan2 yang ada sebab Dikmot admit takmau hilang2.. sensitip saja rasa..

rasa apa..bila kita percaya dgn memberi sesuatu yang kita tau akan buat kita terluka..
tapi tetap diguna pakai untuk melukakan hati kita.. 

Image result for tears