baby

18.11.16

Dikmot

Hyep!!


nak melukis tak pandai.. takat lukis org lidi tu kalau jadi elok tu kira nasib jaa.. 
nak berpuisi2 muntah hijau pulak orang dengaq aku meraban..

and so sampai lah dekat belog yang dh lama terabai..kesian hang.. 

kenapa kalau hati kita sakit kita suka sakitkan hati orang lain balik?
normal refleks kot noh..
aku pun tak terkecuali.. kalau boleh menjerit bebai2 aku rasa semua orang tak kenal aku sapa..
minah mana dok melalak macam apa lagi.. haha

i've gone through a lot of pain.. since zaman remaja kecik sampai remaja dewasa..
kadang rasa mangli / lali / tak peduli... the only way i can do..just cry.. and cry.. 
seronok menangis ni.. rasa puas hati.. macam hilang semua yang sakit2 dalam dada.. 

Dikmot kena admit ward 10-11-2016 - 13-111-2016..4 hari 3 mlm pakej penginapan kat sepital kulim.. hati aku?? rasa hancuq berderai.. orang nampak aku selamba ja.. macam relax.. macam tak kisah.. realitinya.. Allah lebih mengetahui.. Dikmot anak yang baik... sakit2 pn tak susahkan aku..
sleep well.. dengar apa yg aku cakap.. kalau aku sembang eye to eye dengan dia.. dia pandang mata aku.. like he saying.. ibu, i feel u.. 1year 7month.. dah besaq dia.. nak jadi abg baby dah.. semoga anak ibu jadi anak yang sentiasa sejukkan hati semua org sentiasa ya.. itu aja yg ibu harapkan since you are in my tummy.. 

bermalam kat ward bukan seronok.. yela, bukan hotel, nak bg selesa segala segi kan.. tapi aku rasa bersyukur.. nurse & doctor kat ward tu semua baik2 ja... thank you staff hospital kulim especially staff ward 2  utk perkhidmatan yang terbaik.. Allah ja yang dapat balas budi baik kalian semua..

Dugaan kan.. aku tak pernah terfikir pun nak tdoq kat hospital jaga anak sendiri.. tapi Allah lebih mengetahui.. Alhamdulillah.. 

feeling lebihan2 yang ada sebab Dikmot admit takmau hilang2.. sensitip saja rasa..

rasa apa..bila kita percaya dgn memberi sesuatu yang kita tau akan buat kita terluka..
tapi tetap diguna pakai untuk melukakan hati kita.. 

Image result for tears


14.1.16

MINERAL COFFEE - KURUS CARA SIHAT!

Panas!!! Panas!!! Testimoni panas dari Customer yang baru dua hari amalkan minum Mineral Coffee. Niat nak kuruskan badan dan buang lemak berlebihan. Inshaallah akan menjadi kenyataan bila bagi testimoni macam ni.

" akak,lepas saya minum mineral coffee, boleh kawal nafsu makan.Tahan lapar dan cepat kenyang.Kalau tak, tengok orang makan asyik nak makan juga"

Woww..memang cepat la kurus kalau macam ni. Dan jangan risau. Walaupun tak makan tapi kandungan magnesium dan garam buluh dalam kopi mampu untuk memberikan kebaikan pada tubuh.

Sebab tu orang panggil Mineral Coffee ni kopi diet. Nak kurus cara mudah memang cuma minum Mineral Coffee sebagai sarapan pagi anda. Selain untuk tahan lapar, anda juga akan berasa segar dan tak mengantuk bila menghirup aromanya yang menyelerakan.

Sekotak Mineral Coffee ada 20 sachet. 
Harga sekotak Mineral Coffee sangat murah dan berpatutan. 

Harga Biasa RM30 sahaja.
Nak dapatkan harga luar biasa, hanya RM2* sahaja, 
memang kena cepat-cepat hubungi akak 
Beli borong lagi jimat!!!!!

Call/SMS/WA:
012-5088090


Mineral Coffee - Kopi Untuk Ibu Hamil dan Menyusu



Ramai yang kurang bersetuju dengan pengambilan kopi ketika mengandung atau sedang menyusukan anak kan? BETUL, kafein yang terkandung dalam kebanyakan kopi 3 in 1 amat tinggi kuantitinya dan boleh memberi kesan kepada bayi dalam kandungan mahupun yang disusukan.
Tapi, berbeza dengan Kopi Kesihatan Garam Buluh, Mineral Coffee. Sebab itulah ibu mengandung atau ibu yang menyusukan anak mestilah memilih MINERAL COFFEE. Selain kafeinnya yang rendah iaitu hanya 3% sahaja, khasiat mineral dalam garam buluhnya amat diperlukan.

Call/SMS/WA:
012-5088090


Bagi IBU HAMIL, 
Mineral Coffee dapat membantu...

- Mengatasi masalah bacaan HB rendah
- Menstabilkan gula dalam darah untuk mengelakkan GDM / Kencing Manis ketika mengandung
- Menstabilkan tekanan darah yang tinggi atau sangat rendah
- Memberi tenaga serta mengenyangkan di kala si ibu morning sickness, tidak lalu makan, kerap muntah ketika di awal kehamilan.
- Membantu memberi tenaga dan tidak mudah penat sepanjang kehamilan.
- Merawat masalah 'cramps' dan sembelit di kalangan ibu hamil

 Bagi IBU MENYUSUKAN ANAK
Mineral Coffee membantu...
- Memudahkan penyerapan kalsium yang sangat penting bagi kesihatan tulang dan gigi ibu menyusukan.
- Meredakan stress para ibu akibat kesakitan ketika bersalin.
( INGAT! Punca utama KEGAGALAN penyusuan adalah STRESS selain amalan pemakanan yang tidak betul. )
-  Membanyakkan dan memekatkan susu badan
- Ibu menyusu pasti boleh kekal  langsing dengan menyusukan bayi dan minum MINERAL COFFEE

Sekotak ada 20 sachet hanya RM30 sahaja.
Setiap pembelian 12 kotak dan keatas layak mendapat harga borong dan penghantaran secara PERCUMA ke tempat anda.

Nak jadi agent Mineral Coffee pun amat digalakkan memandangkan permintaan yang sangat tinggi masa kini. Mana tau rezeki dapat ke OSAKA secara percuma dengan Mineral Coffee ni jer kan.


Call/SMS/WA:
012-5088090


Sejak akhir-akhir ni, memang permintaan terhadap Mineral Coffee sangat tinggi. Setiap hari ada sahaja permintaan terhadap kopi kesihatan @ kopi diet ni. Yang lagi hebat, bukan order setakat sekotak dua tapi se'cartoon'.

Minggu lepas akak jumpa kakak kontraktor yang beli mineral coffee untuk minum sendiri jer. Tapi memborong sampai secartoon. Bila ditanya, nak berniaga ke? Dia kata, nak minum sendiri jer. Sebulan sekali akak mesti ambil secartoon untuk family akak. Sebab nak ambil banyak, registerkan ahli untuk dapatkan harga jauh lebih murah dari pasaran.

Ya Allah, sampai macam tu sekali hebatnya Mineral Coffee ni. Sebab bila minum, memang banyak sangat khasiatnya. Antara kelebihan Mineral Coffee ialah membantu merawat pelbagai penyakit seperti :-
- Migrain
- Membuang toksin berlebihan ( detoks )
- Mengurangkan Berat badan
- Mengawal Selera
- Memberikan Rasa Kenyang Berpanjangan
- Badan berbau
- Imsomnia/ Sukar Tidur
- Selesema
- Mengantuk
- Ruam Panas
- Buasir
- Penyakit Kornea
- Kaki Berbau
- Tumor Otak
- Kanser Rectum
- Sakit Pinggang
- kencing manis
- Darah Tinggi
- Tekanan Darah Rendah  
- Stabilkan Tekanan Darah dll


Call/SMS/WA:
012-5088090



Subhanallah, kopi kurus Mineral Coffee memang menjadi permintaan ramai sekarang. Bukan sekadar minuman memenuhi selera, bahkan dapat membantu mengurangkan pelbagai masalah kesihatan seperti kencing manis, darah tinggi, gout dan sebagainya.

Ramai yang bertanya macamana nak dapatkan stok Mineral Coffee. Susah betul nak cari. Memang Mineral Coffee ni tiada dijual di kedai biasa.  Kalau ada pun, ianya mesti dari agent berdaftar. Kalau tak, dikhuatiri stok bukan yang asli.


Call/SMS/WA:
012-5088090

cepat sementara masih ada offer!!