baby

28.1.13

tipu tu berdosa tau.. grrr!

Assalamualaikum..
dear heart..

kan dah kata..
kalau tak semua sama, 99.99999% mesti sama!
jangan jaga aku.. aku tau jaga diri sendiri..
jangan amik berat pasal aku..
mummy n dedy aku ada lagi nak take care pasal aku..

nasib la mata ney celik lagi..
hati tak buta nak menilai..
n again i told you..
Allah will never let me alone..
selama mana nak hidop dalam penipuan?

 
T.I.P.U tu takkan lama mana..
sebab kebenaran tu takkan menyorok lama lama..
its ok kalau nak jugak pertahankan sesuatu yang tak benar..
your choice..



trust me.. you deserve what you get.. jangan menyesal atas kesilapan sendiri..
peluang ada tapi still jugak lempaq jauh2.. sendiri tak mau ambik kan? :)

p/s  : lega bila mata dicelikkan di saat hati nak tidoq.. ulala~

24.1.13

WoRds.. Speak!

assalamualaikum..

اللهم صل على محمد وعلى آله وصَحْبِهِ وسلِّم

bila orang dok mengata belakang.. buat cerita yang tak dak aka fitnah.. sakit pulak hati ceq neyh! grrr..rasa nak bebai guling2, nak jerit biaq whole world tau tahap ketensenan yang melanda hati aku!

tapi....

sejenak bila dok diam2.. pikiaq dalam2.. aku sepatutnya bersyukur dengan kata2 depa kat belakang aku tu sebab dengan tu aku tau mana kelemahan yang perlu aku ubah.. and the most important thing! thanks guys coz tolong tambah pahala aku.. he he he..

ya.. kadang khilaf sendiri jugak yang bikin apa yang sepatutnya tak jadi.. terjadi.. but that's Allah fate.. you and me should accept it.. either you want it or not ! bila semua orang paham maksud Percaya pada Qada & Qadar ketentuanNYA.. then you'll get the answer for the question "Kenapa jadi macam ni? aku xpenah mintak jadi macam ni!"......

quotes on life

nak habaq.. sekali lagi aku jatuh moto ! dua kali dah.. senget betoila.. aha.. takdir lagi.. tapi salah aku jugak kot? niat di hati tak betoi.. mak kata naik moto baca doa, baca ayat kursi tapi tak mau amek port.. errrr... tapi memang brader yang bawak kereta tu lupa camana ETIKA memandu yang betoi sebenaqnya!  lalalala huwaa! saket baq hang.. calaq balaq moto SYM adek aku.. hukk
dan tima kasih banyak2 kepada mereka yang membantu hulurkan tangan ringankan beban aku semalam..  Allah ja yg mampu balas jasa mereka.. moga murah rezeki.. amin

errrmmm.. hat tu ja kot nak merepek hari ni.. dok kat opis tak boleh taip banyak2.. satgi kena ambush naya ja.. hahaha

one more thing..

ampa.. bila cinta tu ada.. mesti akan ada selagi Allah izinkan..
cinta tu p pon sebab Allah yang tetapkan..
kata-kata yang keluaq dari mulut ni umpama doa tau.. so cakap la yang baik2..
nasib kita masa depan kita tak tau.. entah2 apa yang kita kata kat orang hari ni.. akan jadi kat kita satu hari nanti.. tak jadi kat kita pon, sedara sepupu sepapat kita dok ada lagi.. jangan lupa..

two more thing..

ampa.. aku maafkan ampa seikhlas hati aku.. (^_^) fuhhh.. lega rasa hati.. dan.. tolong maafkan aku jugak seikhlas hati ampa kalau ada salah aku kat ampa..


p/s : Ya Allah, jika fitnah itu adalah yang terbaik untuk KAU jadikannya nyata untukku.. aku bersyukur.. thank you Allah..