Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2013

tipu tu berdosa tau.. grrr!

Assalamualaikum..
dear heart..

kan dah kata..
kalau tak semua sama, 99.99999% mesti sama!
jangan jaga aku.. aku tau jaga diri sendiri..
jangan amik berat pasal aku..
mummy n dedy aku ada lagi nak take care pasal aku..

nasib la mata ney celik lagi..
hati tak buta nak menilai..
n again i told you..
Allah will never let me alone..
selama mana nak hidop dalam penipuan?


T.I.P.U tu takkan lama mana..
sebab kebenaran tu takkan menyorok lama lama..
its ok kalau nak jugak pertahankan sesuatu yang tak benar..
your choice..



trust me.. you deserve what you get.. jangan menyesal atas kesilapan sendiri..
peluang ada tapi still jugak lempaq jauh2.. sendiri tak mau ambik kan? :)

p/s  : lega bila mata dicelikkan di saat hati nak tidoq.. ulala~

WoRds.. Speak!

assalamualaikum..

اللهم صل على محمد وعلى آله وصَحْبِهِ وسلِّم

bila orang dok mengata belakang.. buat cerita yang tak dak aka fitnah.. sakit pulak hati ceq neyh! grrr..rasa nak bebai guling2, nak jerit biaq whole world tau tahap ketensenan yang melanda hati aku!

tapi....

sejenak bila dok diam2.. pikiaq dalam2.. aku sepatutnya bersyukur dengan kata2 depa kat belakang aku tu sebab dengan tu aku tau mana kelemahan yang perlu aku ubah.. and the most important thing! thanks guys coz tolong tambah pahala aku.. he he he..

ya.. kadang khilaf sendiri jugak yang bikin apa yang sepatutnya tak jadi.. terjadi.. but that's Allah fate.. you and me should accept it.. either you want it or not ! bila semua orang paham maksud Percaya pada Qada & Qadar ketentuanNYA.. then you'll get the answer for the question "Kenapa jadi macam ni? aku xpenah mintak jadi macam ni!"......


nak habaq.. sekali lagi aku jatuh moto ! dua kali dah.. senget betoila.. aha.. takdir lagi.. tapi salah aku jug…