Skip to main content

s.t.o.r.y ^^

Assalamualaikum........... !
 
punya lama tak mai jenguk tetiba terasa nak merepek kat sini..
bz dengan keja..ehemm.. bajet macam tak dak masa sangatla kan.. haha
 
First of all, aku nak mintak maap kat membe2 yang dok terasa kehilangan diri ini..
aku tak pi mana pon, tapi nak habaq aku takda contact no hampa.. ( grrrr... alasan3!) hua3
betoi baq hang.. enset aku terjun dalam swimming pool belakang umah aku (cintailah sungai kita) dan beliau tak dapat diselamatkan lagi.. so secara otomatiknya semua nombor tepon hilang, dan aku pulak xdak bekap apa2.. sobs.. ampa jangan terasa or maah aku nah3.. seriously, im sorry..
 
kerja.. so far ok ! Alhamdulillah.. :) sungguh depa kata belajaq dengan keja lain.. tapi tula realiti kehidupan kan? mau tak mau still kena p jugak.. still kena tempuhi jugak..
 
life.. humm.. no komen tapi aku tau aku sedang diujiNYA..
its my choice to take it, or leave it..
Ya Allah.. kuatkan iman aku, tunjukkan aku pilihan jalan yang terbaik disisiMU..
 
 
p/s : geng ! tolong miscol i boley?? maceh :D
 
 
 

Comments

misz sheyla said…
bhahaha..awat ang terjun sekali ngan enpon2..ang nak amek gambaq ikan dlm sungai ka????sabaq na....
MiszCoMoT said…
misz sheyla~ hajat di hati nak wat camtula.. tapi tgk2 enpon tak on teros...
kay_are said…
memang lame dah aku tak nampak ko weh.. btw congratz dah bertunang ^__^
missSenget said…
tuh laa..dpt berita dah bertunang aritu..

betoi ka..?

kwin nnt jgn lupa jemput naaa...
MiszCoMoT said…
Kay are ~ muncul kembali dah neyh! :P

senget~ Insyaallah.. dont worry.. :)
Cik Tomorrow said…
lorhh .....anfon pun sekali sekala nak rasa swimming-swimming dalam river .... huhhu
Syat0za Zai said…
waalaikumussalam.. kakkkk..kenal lagi dak ni? ^^ ada fb ke apa ka? nk add :)

Popular posts from this blog

Birthday !

20 December 2017 rojak language in the house..
As salam.. hyep! taip dalam ni supaya tahun depan boleh ulang baca..;) jadi mak mak ni mana la sempat nak ber'diary' bagai.. kalau sempat taip kat tempat keja tu kira nasib lah.. haha memory pun tak lah sehebat dulu.. sat sat lupa.. adoisss tapi ada benda kalau aku ingat tu aku ingat la.. contoh kalau insan terpilih bagi luka hati aku..kahkahkah
tapi kan.. tak dak pulak lah sakit hati aku ni bagi masalah dalam kehidupan aku.. kalau kita rasa hati kita "bengkak" sangat tu sampai benci tak boleh nak tengok muka orang lain ada masalah lah tu dengan penerimaan kehidupan normal kita.. muhasabah balik hati..aku selalu buat, tanya diri sendiri..apa hang nak dalam hidup ni.. apa hang cari?? tak suka ke nak rasa bahagia?? nak benci kita pilih..nak maafkan kita jugak pilih.. nak hidup ikut jalan yg Allah redhai pun kita yg pilih.. jawab la sendiri.. dah sebab kita sendiri yang mencipta alasan itu kan kan...
back to the topic.. ta…

broken.

Dikmot diuji lagi..

atau lebih tepat kami sekeluarga diuji lagi..
Dikmot eczema yang aku rasa luluhnya hati aku..
sampai apa aku buat rasa macam tak berpijak..
luka hati aku...aku lebih tau..

bukan aku tak mau peduli cakap2 org, tapi rasa dah mangli org kata..
u not stay in my shoes.. don't act like u know everything very well more than  my heart felt.

Semoga Allah sembuhkan Muhammad AQil Rayyan Shah seperti sempurna dan selayaknya..ringankan beban anakku Ya Allah.. aaminn



Dikmot

Hyep!!

nak melukis tak pandai.. takat lukis org lidi tu kalau jadi elok tu kira nasib jaa..  nak berpuisi2 muntah hijau pulak orang dengaq aku meraban..
and so sampai lah dekat belog yang dh lama terabai..kesian hang.. 
kenapa kalau hati kita sakit kita suka sakitkan hati orang lain balik? normal refleks kot noh.. aku pun tak terkecuali.. kalau boleh menjerit bebai2 aku rasa semua orang tak kenal aku sapa.. minah mana dok melalak macam apa lagi.. haha
i've gone through a lot of pain.. since zaman remaja kecik sampai remaja dewasa.. kadang rasa mangli / lali / tak peduli... the only way i can do..just cry.. and cry..  seronok menangis ni.. rasa puas hati.. macam hilang semua yang sakit2 dalam dada.. 
Dikmot kena admit ward 10-11-2016 - 13-111-2016..4 hari 3 mlm pakej penginapan kat sepital kulim.. hati aku?? rasa hancuq berderai.. orang nampak aku selamba ja.. macam relax.. macam tak kisah.. realitinya.. Allah lebih mengetahui.. Dikmot anak yang baik... sakit2 pn tak susahkan aku.. …