Skip to main content

Marriage Life - 1

Assalamualaikum..

ni haa mengantuk punya pasal kat opis.. cari qeja nak update belog.. padahai qeja melambak ja nak buat..kihkihkih..

wallaaa... it's 18th April 2014! makna kata dah 3 bulan 8 hari ceq merangkul gelaran wifey to CIMOT (nama manja - stands for encik comot..kui3).. amik la dengan rela hati nama baru tu yek my dear husband Ralf a.k.a ciMOT.. kekeke


#ijustlikethisphotodamnmuch
pasai tu aku tempek gambaq ni ja kat mana pon.. pasai nampak putih gebus kot.. bubububu




tengok ni.. kannn wa da cakap lu.. gambaq hat tu tu laa.. hee
p/s : aku buat sendiri tau benda alah ni.. ngeeee tau tak lawa.. but that's my effort wokeyh for my hari bersejarah! (^_^)



alam rumah tangga? tercabaq tu harusla.. tergores terkentut termenangeh tersenyum sorang2.. tergigit2 ter... errr... banyak benda yg terbaru yg terketahui dan terharus diterima.. maaf untuk 'Ter' kuasa lemen2 tu.. cuma nak cerita in a simple way, ter.. maksud dia kita tak sangka pon macam tu tapi jadi macam tu.. haa paham dak.. ok dak?


dalam 3 bulan lebih ni banyak yang aku n Cimot lalui.. kicik punya hal pon nak termenangeh.. sampai Cimot siap bg warning kat aku "Jangan menangeh.. abg tak suka" eh.,. abg pulokss.. hahaha air mata tu akan ada bila aku happy, aku sedih, aku bahagia, aku tergaru.. pendek kata semua part yang ada air mata kategori harus.. nak kawen? belajaq dua benda ni nah adek2 "RESPECT" & "BERTOLAK ANSUR" .. tak payah simpan ego2 tu..tak payah berkira sangat nak mengalah tu.. even tak salah pom.. that's how a WIFE should be.. itu yang aku belajaq setakat ni..


hat husband2 aku takdak tips.. bukan pa.. satgi hampa kata aku berat sebelah pulok..keh3..hurmm.. aku tak kata Cimot is the best man ever.. aku tak cakap Cimot is soooo suweeetttt and gentleman.. it just that.. "U complete me heart.." cukup sekadar itu.. biaq semua kebaikan Cimot yang berjuta-juta lemen tu aku simpan sorang-sorang.. heyy yaaa.. memang aku seppp banyakkk bab2 nih..takot Cimot pemes tiba-tiba aku yang tepuk kepala..menyesal interprem Cimot banyak2.. kuang2..




gambaq tawen-tawen tak siap lagi.. hat main-main kat lalang ni ja ada..
nanti lah update semua gambaq tawen tawen....
#tQ Angah bambambum.. ;)



ada orang tanya "macam mana hidup suami isteri..." aku dengan tersipu2 malu + buat2 comel cakap "syok!" huarghhhhh... tebaiii muka nak keluaq ayat tu satu pommm... tapi yang tak best tu makcik tu balas balik kat aku "baru lagi macam tu laa.. lama2 esok tau la syok ka apa...." !@#$%^&!!!! blank sejenak.. deyy.. apa daa.. supposed to be hampa dah lebih makan garam hampa nasihat hat bek2 kat adek2 muda belia hat baru kawen ni tips nak mendamaikan rumah tangga.. bukan cenggitu..bukan bukan bukan (upin ipin style... weeeee)..


aku cuba untuk buat hari bersejarah aku complete.. nak semua happy.. but still ada jugak moment touch my heart gila gila..nak buat macam mana.. kita merancang..kan kan kan.. cumanya aku ingat tinggi mana marah dan sakit hati aku bila hati orang yang aku sayang terluka.. tetap jugak aku hamba Allah.. darjat tu tetap seorang HAMBA.. remember that Nur.. rendahkan hati.. tak rugi..nanti Allah bagi kat kita pahala sabaq tu tinggi-tinggi.. abah aku ajaq aku lagu tu.. biaq orang buat kat kita, kita jangan buat kat orang.. sapalah aku nak buat terok2 sedangkan hati tabah abah pon tak peduli..hati mak yg sensitip pon cuma senyum ja terima.. i'm proud to be your daughter MAK ABAH.. terima kasih sebab ajaq kak macam ni.. sobsobsob.. hati tacing..
arghhh tinggalkan part tak best ni... syiuuuuuuu


nimoon part / kawen part / selfie2 part nanti aku update lain.. bajet macam glemer belog momot ni haihh.. takpa.. its my life diary.. taip lawa, tulih tulisan xlawa.. kannnn..hahahaa k paiii... 


p/s : SABAQ.... SENGIH banyak-banyak.. ngeee








Comments

misz sheyla said…
standard la pompuan kan...jiwa sensitif...tahniah dah tukar title..
MiszCoMoT said…
Misz Sheyla ~ tu laa.. tak bleh buat apa da.. hehe tQ ! ;)
atotooo tahniah mot!
dh jadik isteri org haaa..
moga cpat2 dpt baby! :D
MiszCoMoT said…
Comelllll..... maseh2.. aminnn..tQ doakan! :D
ati tny said…
tahniah along..xsmpat tini nak tgak hritu... huhu

Popular posts from this blog

Birthday !

20 December 2017 rojak language in the house..
As salam.. hyep! taip dalam ni supaya tahun depan boleh ulang baca..;) jadi mak mak ni mana la sempat nak ber'diary' bagai.. kalau sempat taip kat tempat keja tu kira nasib lah.. haha memory pun tak lah sehebat dulu.. sat sat lupa.. adoisss tapi ada benda kalau aku ingat tu aku ingat la.. contoh kalau insan terpilih bagi luka hati aku..kahkahkah
tapi kan.. tak dak pulak lah sakit hati aku ni bagi masalah dalam kehidupan aku.. kalau kita rasa hati kita "bengkak" sangat tu sampai benci tak boleh nak tengok muka orang lain ada masalah lah tu dengan penerimaan kehidupan normal kita.. muhasabah balik hati..aku selalu buat, tanya diri sendiri..apa hang nak dalam hidup ni.. apa hang cari?? tak suka ke nak rasa bahagia?? nak benci kita pilih..nak maafkan kita jugak pilih.. nak hidup ikut jalan yg Allah redhai pun kita yg pilih.. jawab la sendiri.. dah sebab kita sendiri yang mencipta alasan itu kan kan...
back to the topic.. ta…

broken.

Dikmot diuji lagi..

atau lebih tepat kami sekeluarga diuji lagi..
Dikmot eczema yang aku rasa luluhnya hati aku..
sampai apa aku buat rasa macam tak berpijak..
luka hati aku...aku lebih tau..

bukan aku tak mau peduli cakap2 org, tapi rasa dah mangli org kata..
u not stay in my shoes.. don't act like u know everything very well more than  my heart felt.

Semoga Allah sembuhkan Muhammad AQil Rayyan Shah seperti sempurna dan selayaknya..ringankan beban anakku Ya Allah.. aaminn



Dikmot

Hyep!!

nak melukis tak pandai.. takat lukis org lidi tu kalau jadi elok tu kira nasib jaa..  nak berpuisi2 muntah hijau pulak orang dengaq aku meraban..
and so sampai lah dekat belog yang dh lama terabai..kesian hang.. 
kenapa kalau hati kita sakit kita suka sakitkan hati orang lain balik? normal refleks kot noh.. aku pun tak terkecuali.. kalau boleh menjerit bebai2 aku rasa semua orang tak kenal aku sapa.. minah mana dok melalak macam apa lagi.. haha
i've gone through a lot of pain.. since zaman remaja kecik sampai remaja dewasa.. kadang rasa mangli / lali / tak peduli... the only way i can do..just cry.. and cry..  seronok menangis ni.. rasa puas hati.. macam hilang semua yang sakit2 dalam dada.. 
Dikmot kena admit ward 10-11-2016 - 13-111-2016..4 hari 3 mlm pakej penginapan kat sepital kulim.. hati aku?? rasa hancuq berderai.. orang nampak aku selamba ja.. macam relax.. macam tak kisah.. realitinya.. Allah lebih mengetahui.. Dikmot anak yang baik... sakit2 pn tak susahkan aku.. …